Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πύραυλος έπεσε στα Κατεχόμενα

Ερωτήματα δημιουργούνται μετά τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε χτες γύρω στη 1 τα ξημερώματα στην περιοχή του Πενταδάχτυλου, στο ψευδοκράτος, στην Κύπρο, μετά από συντριβή «μηχανισμού» κοντά στα κατεχόμενα χωριά Βουνό και Δίκωμο. Ακολούθησε φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 4 π.μ., ενώ για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν κάποια σπίτια.

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέφθηκε την περιοχή, συνέδεσε το αντικείμενο με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας ότι «δεν είναι κάτι που προέρχεται από το έδαφός μας... Είναι μια από τις κακές πλευρές του πολέμου στην περιοχή που πέφτει στη χώρα μας».

Αργότερα, ο «αντιπρόεδρος» της κατοχικής «κυβέρνησης» Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι μετά από τις πρώτες έρευνες «όλα συγκλίνουν σε αεροπορικό πύραυλο, ρωσικής κατασκευής "S-200", που συμμετείχε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία. Ολοκλήρωσε το εύρος του και έπεσε μετά». Ισχυρίστηκε ότι η έκρηξη έγινε πριν την πτώση, επειδή δεν βρέθηκαν τρύπες στο έδαφος και συντρίμμια εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία.

Τα ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για ρωσικό «πύραυλο», που πιθανόν ρίχτηκε ως απάντηση στα σφοδρά ισραηλινά πλήγματα κατά συριακών στόχων σε Χομς και Δαμασκό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ