Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Διαφημίζει τη χρησιμότητα του ΚΙΝΑΛ ως αντιλαϊκού πασπαρτού

Να διατηρήσει χώρο για το κόμμα της και να παζαρέψει μια καλύτερη θέση μετεκλογικά στο σχηματισμό ή τη στήριξη σταθερών κυβερνητικών πλειοψηφιών πασχίζει η Φ. Γεννηματά.

Χαρακτηριστικά, από την Κρήτη όπου περιόδευσε, επιτέθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη - αν και πριν από μερικές μέρες είχε μιλήσει για ψήφο ανοχής στη ΝΔ - λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η «δύναμη σταθερότητας», «δημοκρατικής ομαλότητας», «προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της δεξιάς και τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», εξ ου και «χρήσιμη ψήφος».

Αργότερα το βράδυ σε ομιλία της, αναλύοντας τι σημαίνει η τέτοια ...χρησιμότητα, έλεγε για τα σχέδια Μητσοτάκη ότι «η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, ταυτίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές».

Εκεί διαβεβαίωσε ότι θα παίξει πρόθυμα το ρόλο διασφάλισης σταθερών κυβερνητικών πλειοψηφιών για να περάσουν με τη μικρότερη δυνατή αμφισβήτηση και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα: «Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία. Θέλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και αυτός είναι σπουδαίος λόγος για ισχυρό ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών στην επόμενη Βουλή (σ.σ. για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, επαναφέροντας την ενισχυμένη), οι πρώτες εκλογές, όποτε γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική», πρόσθεσε, κάνοντας σαφές πως ένα από τα ζητήματα όπου θα βάλει πλάτη το κόμμα της στη ΝΔ - ενισχυμένο καταπώς ελπίζει από διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ - είναι αυτό για τη σταθερότητα της εξουσίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ