Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στις 8 Ιούλη ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω απ' τη Βουλή

Περιοδεία σε χωριά της Θήβας πραγματοποίησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην Αλυκή
Στην Αλυκή
Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτός απ' τους κατοίκους χωριών της Θήβας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε την Κυριακή, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Νατάσσα Τάτση και Αντώνης Τουλουμάκος.

Κατά σειρά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής τα χωριά Ελλοπία, Ξηρονομή και Αλυκή και το απόγευμα τα χωριά Δομβραίνα, Πρόδρομο (Χώστια), Σαράντι και Θίσβη.

Σε όλα τα χωριά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, απαντώντας σε ερωτήσεις τους, αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και καλώντας σε υπερψήφισή του την Κυριακή ώστε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών να δώσει τη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά και για τον επιπλέον λόγο να πάρει την έδρα στο νομό Βοιωτίας και να μην υπάρξει ξανά χρυσαυγίτης βουλευτής στο νομό. Ενώ κατ' επανάληψη τόνισε την ανάγκη ο λαός μας να μη γυρίσει πίσω σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ούτε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ που τους άνοιξε το δρόμο με την αντιλαϊκή πολιτική του, αλλά και να μην παγιδευτεί στα νέα αναχώματα που στήνονται για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά του.

Οπως σημείωσε εξάλλου σε δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Δ. Κουτσούμπας, «την επόμενη Κυριακή ο ελληνικός λαός θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς και δύο φασίστες ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Να δώσει τη δύναμη λοιπόν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να 'ναι δυνατό την επόμενη μέρα, για να είναι έτσι δυνατός και ο ελληνικός λαός».

Σημασία για το λαό έχει πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ

Στην Ξηρονομή
Στην Ξηρονομή
Μιλώντας σε καφενείο στην Ξηρονομή, όπου τον περίμεναν αρκετοί κάτοικοι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός, ως αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την ίδια ώρα που «μας λένε εδώ ότι δεν έχουμε χρήματα για κοινωνικές υπηρεσίες, δεν έχουμε χρήματα για την Υγεία, δεν έχουμε χρήματα για την Πρόνοια, πρέπει να βάζουμε φόρους στα λαϊκά στρώματα, να πληρώνει ο αγρότης, για παράδειγμα, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει στοιχειωδώς από την παραγωγή, γιατί είναι μεγάλο το κόστος, γιατί δεν πουλιέται η παραγωγή...».

«Αρα λοιπόν τα ζητήματα αυτά πρέπει να θέσουμε επί τάπητος. Αυτά να σκεφτούμε», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και πρόσθεσε: «Και κυρίως πρέπει να ενισχύσουμε την άλλη μέρα, τη δύναμη αυτή που και μέσα στη Βουλή και έξω απ' τη Βουλή θα μπορέσει να αντιπαλέψει όλα αυτά, να πιέσει την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος καλύτερος για το λαό μας! Να καταργήσουμε, για παράδειγμα, όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Να απαλλαγεί ο κόσμος απ' τη φορολογία τη βαριά που έχει. Να μπορεί να ανοίξουν δουλειές αλλά με δικαιώματα και με μισθούς που να μπορεί ο άλλος να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του. Κι αυτή η δύναμη σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ».

Στην Ελλοπία
Στην Ελλοπία
Χαρακτηρίζοντας εξάλλου ψεύτικη και ανόητη προπαγάνδα αυτά που λένε κάποιοι πως «το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει», ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «δεν υπάρχει κόμμα στην ελληνική κοινωνία που να μη θέλει να κυβερνήσει, και το ΚΚΕ θέλει, το 'χει δηλώσει από τότε που ιδρύθηκε, ότι είναι το Κόμμα που θέλει να οδηγήσει το λαό μας πραγματικά στην εξουσία. Ο λαός να είναι στην εξουσία και όχι κάποιοι πολιτικάντηδες που θα κάθονται στο σβέρκο του ανά τετραετία και θα τον ξεζουμίζουν, θα τον ματώνουν με τους νόμους που θα περνάνε. Αρα λοιπόν το θέμα είναι τι κυβέρνηση θέλει το ΚΚΕ, ποια κυβέρνηση έχει ανάγκη ο τόπος. Ο λαός έχει ανάγκη από μία λαϊκή διακυβέρνηση. Δηλαδή, το ΚΚΕ αυτό που λέει είναι ότι δεν μπαίνει και δεν στηρίζει κυβερνήσεις αντιλαϊκές που θέλουν να περάσουν νόμους ενάντια στο λαό, που θέλουν να ματώσουν και να τσακίσουν κι άλλο εργασιακά, κοινωνικά, λαϊκά δικαιώματα. Σε τέτοιες κυβερνήσεις δεν μπαίνουμε! Σε μία λαϊκή διακυβέρνηση είμαστε παρόντες και θα είμαστε παρόντες».

Θυμίζοντας εξάλλου πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους απέρριψαν την προηγούμενη τετραετία τις έξι ολοκληρωμένες προτάσεις νόμου για τα λαϊκά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, την ανεργία, τα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, τη συνταξιοδότηση, την Παιδεία, την Υγεία, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία, να μη γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, όπως και τις δεκάδες τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, σημείωσε πως το Κόμμα έχει προτάσεις και θέσεις για όλα και συγκεκριμένους νόμους, που θα τους καταθέσει από την άλλη μέρα που θα μπει στη Βουλή, καλώντας τα λαϊκά στρώματα να σκεφτούν «αν το ΚΚΕ, για παράδειγμα, είχε 15%, θα μπορούσε να περάσει μνημόνιο, αυτό που πέρασε, θα μπορούσαν να περάσουν αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι; Να γιατί λέμε ότι έχει σημασία πόσο δυνατό θα είναι την επόμενη μέρα, στις 8 δηλαδή του Ιούλη, το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, με τους αγώνες, να μπορεί να πιέζουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τα υπουργεία να παίρνουν μέτρα που να είναι φιλολαϊκά ή να εμποδίζουμε άλλα μέτρα αντιλαϊκά».

Να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στη Βοιωτία!

Στη Θίσβη
Στη Θίσβη
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «έτσι όπως είναι η κατάσταση, η διαφορά θα είναι μεγάλη, η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση, το ξέρουμε. Σημασία δεν έχει ποια θα είναι η διαφορά, το πρώτο απ' το δεύτερο κόμμα, αν θα είναι 12, 10 μονάδες, σημασία έχει πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κυβέρνηση και για να την πιέσει.

Γιατί ποιος άλλος θα κάνει αντιπολίτευση; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφού αυτός άνοιξε τον δρόμο, αυτός έχει υπογράψει τώρα τη "μεταμνημονιακή" εποχή νέους νόμους, νέες συμφωνίες για μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και θα τα περάσει τώρα ο Μητσοτάκης λέγοντας ότι τα συμφώνησε ο προηγούμενος!

`Η η κυρία Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ, που λέει ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη και τη δεξιά για να φτιάξει κυβέρνηση αν δεν έχει αυτοδυναμία και ψήφισε κι αυτή όλους τους νόμους εκτός απ' τα προβλήματα που έχει η ίδια στο ίδιο της το κόμμα και δεν ξέρουμε πού θα βρίσκονται αύριο και οι βουλευτές της ακόμα;

`Η αυτά τα κόμματα μιας χρήσης που εμφανίζονται κάθε φορά, όπως είναι τώρα ο Βαρουφάκης; Λες και δεν τον γνωρίσαμε, άνθρωπος του Σόρος, υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο, ετοίμασε το 3ο μνημόνιο στην ουσία, κορόιδεψε μαζί με τον Τσίπρα τον ελληνικό λαό και μετά έκατσε στην άκρη για να εμφανιστεί σήμερα μόνο και μόνο για να κόψει ψήφους απ' το ΚΚΕ, από ριζοσπαστικές προοδευτικές δυνάμεις. Και να μας λέει κι αυτός ότι εγώ θα κάνω κυβέρνηση είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όποιος και να είναι, και με τους δύο!».

Στα Χώστια
Στα Χώστια
«Είναι κόμματα μιας χρήσης που εμφανίζονται μόνο ως αναχώματα και όπως εμφανίζονται έτσι εξαφανίζονται», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, θυμίζοντας και το πώς αξιοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων, η ΔΗΜΑΡ, ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ενώ παράλληλα θυμίζοντας πως την τρίτη έδρα στη Βοιωτία την πήρε στις προηγούμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή με μόλις 200 ψήφους διαφορά από το ΚΚΕ, στέλνοντας ναζιστή βουλευτή στη Βουλή, τόνισε την ανάγκη η ναζιστική εγκληματική οργάνωση «να ξεκουμπιστεί από τη Βουλή αλλά και από παντού», και ειδικά στη Βοιωτία, και βέβαια ο λαός να μη στηρίξει στη θέση της άλλα σχήματα όπως του Βελόπουλου.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει μόνο το ΚΚΕ. Πρέπει να πάρει αυτή τη θέση γιατί θα είμαστε η φωνή σας, θα είμαστε εδώ παντού παρόντες και μέσα στη Βουλή και βεβαίως θα πιέζουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην περνάει αντιλαϊκούς νόμους και βεβαίως οτιδήποτε γίνει για να ανακουφίζονται οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, η νεολαία», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας: «Πρέπει ο καθένας να ζυγιάσει την ψήφο του αυτές τις μέρες μέχρι την άλλη Κυριακή και να πάει στην κάλπη με αυτήν την ελπίδα και με την πίστη ότι το ΚΚΕ μπορεί και να έχει βουλευτή στη Βοιωτία αλλά και συνολικότερα να αυξηθούν οι δυνάμεις του και οι βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα».


Στο Σαράντι
Στο Σαράντι
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική(2024-03-29 00:00:00.0)
Τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ στη Βοιωτία θα είναι συμβολή στη συνολική ενίσχυση του Κόμματος(2023-06-21 00:00:00.0)
Παραπέμπει τον Κ. Κατσίκη(2018-05-17 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας με τα αναδρομικά των βουλευτών(2017-10-24 00:00:00.0)
Οι απειλές δυνάμωσαν τα μπλόκα(1996-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ