Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Σχετικά με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ζήτημα με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών - που είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιούλη - προέκυψε την Παρασκευή, καθώς μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της εξέλιξης, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων για το ποιος θέλει και ποιος όχι το ντιμπέιτ, καθώς και για άλλες πιθανές ημερομηνίες που βολεύουν ή δεν βολεύουν το ένα ή το άλλο κόμμα.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκε το θέμα του ντιμπέιτ στην αρμόδια διακομματική επιτροπή προσπάθησε εποικοδομητικά να συμβάλει στην πραγματοποίησή του. Παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την 1η Ιούλη, στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε να μεταθέσει την ημερομηνία προκειμένου να διευκολύνει. Επίσης, με προτάσεις στη διακομματική επιτροπή συνέβαλε ώστε η όλη διαδικασία του ντιμπέιτ να είναι όσο γίνεται πιο ζωντανή.

Με βάση αυτό το δεδομένο, το ΚΚΕ καθόρισε την προεκλογική του δραστηριότητα και μάλιστα σε ένα σύντομο χρόνο, που δεν τον επέλεξε το ίδιο. Το ταξίδι του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο Κορυφής ανέτρεψε την αρχική συμφωνία των κομμάτων. Το ΚΚΕ πρότεινε εκ νέου άλλες ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα στις 2 Ιούλη. Από κει και πέρα, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε λογικές σκοπιμότητας, που δεν βοηθάνε την όλη διαδικασία, ούτε φυσικά να ανατρέψει άρδην τον προεκλογικό του σχεδιασμό, όταν μάλιστα το έχει πράξει ήδη δύο φορές.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org