Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Να μη λείψει ούτε μια ψήφος από το ΚΚΕ!

Αν οι ευρωεκλογές και οι τοπικές - περιφερειακές εκλογές ήταν μια φορά κρίσιμες για το «σήμερα» και το «αύριο» της εργατικής τάξης, οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι δέκα φορές πιο κρίσιμες. Αν στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη δεν επιτρεπόταν καμία φορά χαλαρή αντιμετώπιση της ψήφου, τώρα δεν επιτρέπεται δέκα φορές κάθε υποτίμηση, κάθε ανοχή στη χαλαρότητα.

Οι εξελίξεις που «τρέχουν» σε όλα τα μέτωπα, από την αντιλαϊκή επίθεση μέχρι την όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας και κυρίως η «επόμενη μέρα», δεν αφήνουν περιθώριο για κανέναν εφησυχασμό. Ειδικά όσοι πήραν τη δύσκολη απόφαση, ξεπέρασαν τα ψεύτικα διλήμματα έστω και σε μία κάλπη από τις τέσσερις τον περασμένο Μάη, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τώρα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες. Να μην επιτρέψουν να πάει χαμένη ούτε μια ψήφος για το Κόμμα, να μη βρεθεί ούτε ένας που εκτιμάει το ΚΚΕ, που το θέλει ενισχυμένο, που συμφωνεί στον έναν ή στον άλλο βαθμό μαζί του και δεν θα φτάσει μέχρι την κάλπη.

Να μην υπάρχει ούτε σε έναν έστω και η παραμικρή υπόνοια σκέψης ότι «η δική μου ψήφος στο Κόμμα δεν θα κρίνει δα και το αποτέλεσμα», όπως πιθανά να σκέφτονταν αρκετοί στις προηγούμενες κάλπες! Τώρα δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους η «πολυτέλεια» να αφήσουν έστω και μια ψήφος στο Κόμμα τους να πάει χαμένη στα αζήτητα της αποχής. Δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» της παραίτησης για κανέναν μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για το Κόμμα μας.

Τώρα αυτό που κρίνεται είναι πόσοι θα στρατευτούν στη μεγάλη μάχη, πόσοι από εκείνους που στήριξαν το Κόμμα θα κάνουν δική τους υπόθεση τη μεγαλύτερη ενίσχυσή του. Τώρα απαιτείται η ενεργοποίηση μιας πραγματικής πανστρατιάς οπαδών και φίλων του Κόμματος, ψηφοφόρων, παλιών και νέων. Μια πανστρατιά που θα δείξει ότι δεν υπολογίζει κόπους και θυσίες, ότι μπορεί να ξεπερνάει δυσκολίες, όπως αυτές που παρουσιάζονται λόγω της ημερομηνίας των εκλογών, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η 7η του Ιούλη υπό άλλες συνθήκες θα έβρισκε αρκετούς σε μέρες ανάπαυλας, όμως η φετινή 7η του Ιούλη είναι διαφορετική! Είναι μέρα γενικευμένης πολιτικής αναμέτρησης και δεν υπάρχουν «δικαιολογημένες απουσίες».

Είναι μάχη, και όπως σε κάθε μάχη αντίπαλοι δεν είναι μόνο τα αστικά κόμματα, αλλά και η εργοδοσία, που θα βάλει πρόσθετα εμπόδια σε εργαζόμενους για να φτάσουν μέχρι την κάλπη. Γι' αυτό, από τώρα χρειάζεται να εξασφαλιστούν από όλους τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ άδειες για να λείψουν από τη δουλειά, να μη δεχτούν κανέναν εκβιασμό στο όνομα του ότι λείπουν συνάδελφοι σε θερινή άδεια.

Για άλλους αυτή η μάχη μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να αναβάλλουν την άδειά τους, όπως ήδη κάνουν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος. Για άλλους μπορεί να σημαίνει ότι θα διακόψουν τις διακοπές τους, θα αλλάξουν τον προγραμματισμό τους ώστε να φτάσουν μέχρι την κάλπη. Ομως, αυτή είναι άλλη μια επιβεβαίωση στην πράξη της αποφασιστικότητας ότι πρέπει την επόμενη μέρα το ΚΚΕ να είναι πιο δυνατό, αποφασιστικότητα που δείχνουν τα μέλη και οι φίλοι του.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να θεωρεί ότι η δική του ψήφος δεν πρόκειται να επηρεάσει το αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο το ποσοστό του ΚΚΕ.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που θα μπει στο δίλημμα αν «αξίζει τον κόπο» να φτάσει καλοκαιριάτικα μέχρι την κάλπη. Γιατί αξίζει κάθε θυσία, αξίζει να γίνει κάθε προσπάθεια, να κατανικηθούν δυσκολίες και εμπόδια ώστε να πέσει στην κάλπη έστω και ένα παραπάνω ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org