Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο 22 Ιούνη η συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Στο Πάρκο ΦΙΞ, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ενάντια στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο, στον φασισμό» η ΚΟ Αττικής του Κόμματος καλεί Ελληνες και μετανάστες εργάτες να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση το Σάββατο 22 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307).

Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους «The Worksongs Project». Στο χώρο του πάρκου θα υπάρχουν παιδότοπος και βιβλιοπωλείο.

Στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που κυκλοφορεί και στην αγγλική, ρωσική και αραβική γλώσσα, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί δίπλα σου. Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης και διεκδικούμε:

  • Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλα τα μεταναστόπουλα δεύτερης γενιάς. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές και δωρεάν διαδικασίες.
  • Ισότιμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για προστασία στην εργασία και στη ζωή, για αντιμετώπιση των φασιστών και των ρατσιστών.
  • Πάλη ενάντια στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για το δικαίωμα των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν. Ενάντια συνολικά στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Σήμερα χρειάζεται να συνεχιστεί το θετικό βήμα που έγινε στις ευρωεκλογές, με τη μείωση των ποσοστών της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στις βουλευτικές εκλογές να μη βρουν ούτε την ψήφο τους. Ελληνες και μετανάστες να απομονώσουν κάθε ξενοφοβική, ρατσιστική φωνή. Στην Ελλάδα της προσφυγιάς, της ξενιτιάς και της αντίστασης κατά του φασισμού δεν χωρούν μισαλλόδοξες φωνές. Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί σήμερα να τα βάλει μαζί τους γιατί είναι το μόνο κόμμα που πολεμάει την αιτία που γεννάει τέτοια μορφώματα, τον καπιταλισμό.

Στις 7 Ιούλη δίνουμε τη μάχη για ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Οσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ παντού, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο εργάτης, Ελληνας και μετανάστης. Γι' αυτό, το συμφέρον των μεταναστών και των προσφύγων είναι να παλέψουν και αυτοί για να γίνει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να βγει ενισχυμένο και στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ