Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Με αισιοδοξία και όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με πείσμα και αποφασιστικότητα, τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να βγει πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Δίνουμε αυτήν τη μάχη με αισιοδοξία, και αυτό δεν αποτελεί ένα κλισέ. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες στη μάχη, βλέπουμε καθημερινά και τις πραγματικές δυνατότητες για να γίνει πράξη η παραπέρα ενίσχυση του Κόμματος.

Βλέπουμε κόσμο που συσπειρώνεται δίπλα στο Κόμμα και τις Οργανώσεις του, κόσμο που μας στήριξε στην τριπλή εκλογική μάχη του Μάη και μπορεί σήμερα καλύτερα να αντιλαμβάνεται την ανάγκη να δώσει και αυτός ενεργά τη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές, να συμβάλει για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα του ΚΚΕ.

Βλέπουμε ανθρώπους που έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές στο παρελθόν και οι οποίοι μέσα από την πείρα τους και τα συμπεράσματά τους αποφάσισαν τον περασμένο Μάη να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να επιβεβαιώνουν και να ενισχύουν αυτήν τους την απόφαση και σήμερα.

Καθημερινά μιλάμε με ανθρώπους που εκτιμούν το ΚΚΕ, που αναγνωρίζουν τη δράση του για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ανθρώπους που μπορεί τελικά να μην έκαναν το βήμα στις προηγούμενες εκλογές, να απείχαν ή να ψήφισαν με βαριά καρδιά αυτούς που σκέφτονταν να «μαυρίσουν», ωστόσο κρατούν ανοιχτούς διαύλους με το Κόμμα, μας ακούνε προσεκτικά, προβληματίζονται θετικά.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ βγάζει πιο δυνατό το λαό

Οι προϋποθέσεις επομένως για την ενίσχυση του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, για το δυνάμωμα των δεσμών μας με πολύ περισσότερο κόσμο, είναι υπαρκτές. Για να γίνουν πράξη, ωστόσο, πρέπει στις λίγες μέρες που απομένουν έως τις 7 Ιούλη να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να συζητήσουμε με όλον αυτόν τον κόσμο, με σχέδιο άνθρωπο τον άνθρωπο, με συσκέψεις, συζητήσεις αλλά και περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Καθοριστική σημασία για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, για τα αποτελέσματα που θα αφήσει τόσο στις εκλογές όσο και στη συνέχεια, έχει το να ενταχθούν σ' αυτήν ακόμα περισσότεροι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις μας.

Μαχητικά και αισιόδοξα, απέναντι στα ψευτοδιλήμματα όλων των αστικών κομμάτων, που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και το λαό «εντός των τειχών» της πολιτικής και του συστήματος που τους τσακίζει, απέναντι σε διάφορους «πονηρούς» που σε μια παραλλαγή της «χαμένης ψήφου» λένε σε κόσμο «εντάξει, το ΚΚΕ σταθερό θα είναι, ψήφισε τίποτα άλλο...», αναδεικνύουμε τη σημασία που έχει για το λαό η κάθε ψήφος υπέρ του Κόμματος.

Αναδεικνύουμε ότι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών για το λαό δεν είναι το ποιος θα είναι ο τιμονιέρης και ποιος το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα κλιμακώσει την επίθεση, αλλά το πόσο πιο δυνατοί θα βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός από αυτήν τη μάχη, πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Καμιά υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό, πάλη για την ανατροπή

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα επιχειρούν να παρουσιάσουν την αντιλαϊκή πολιτική εντός και εκτός συνόρων ως «μονόδρομο», ως «πραγματιστική» και «υπεύθυνη στάση» απέναντι σε «αρνητικούς συσχετισμούς» που «δεν μας αφήνουν να κάνουμε αλλιώς».

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τους «αρνητικούς συσχετισμούς», λανσάρει ως «προοδευτική» και «σύγχρονη αριστερή πολιτική» τους περιβόητους «συμβιβασμούς», μέσα από τους οποίους θα έρθει τάχα η φιλολαϊκή διέξοδος.

Ως «συμβιβασμό» με στόχο «την υπέρβαση των μνημονίων» λανσάρισε και λανσάρει την άγρια μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε και ενίσχυσε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής του. Ως «αναμέτρηση με την πραγματικότητα» στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής παρουσιάζει το «ξέπλυμα» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τις συμφωνίες πολεμικής προπαρασκευής με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με αντάλλαγμα τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» του εγχώριου κεφαλαίου.

Πράγματι ο συσχετισμός είναι αρνητικός. Είναι αρνητικός ο συσχετισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες από τη μια και τους λαούς από την άλλη.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των συμπληρωμάτων τους είναι ακριβώς κομμάτι και στήριγμα αυτού του αρνητικού συσχετισμού. Δεν κάνουν ό,τι μπορούν με βάση το πώς βρήκαν τα πράγματα. Αυτοί με την πολιτική τους κάνουν τα πράγματα έτσι αρνητικά για το λαό. Αρα, κάθε ψήφος σε αυτές τις δυνάμεις μπαίνει στο σακούλι του κεφαλαίου και μετατρέπεται σε ένα βόλι ενάντια στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, είναι στήριγμα αυτού του συσχετισμού.

Καμία φιλολαϊκή λύση δεν προέκυψε και δεν πρόκειται να προκύψει μέσα από την υποταγή σ' αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό. Διέξοδο και απάντηση στο ερώτημα «και τι μπορούμε να κάνουμε;» δίνει μόνο η πάλη για την ανατροπή του, ένα καθήκον που συνδέεται άμεσα με το σήμερα.

Γιατί οι επικείμενες εκλογές προφανώς και δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, με ισχυρό ΚΚΕ ωστόσο μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του λαϊκού κινήματος σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας το δρόμο αυτής της ανατροπής.

Με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κλιμάκωση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης.

Μπορούν να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη δύναμη που με τη γραμμή της και την πρωτοπόρα συμβολή της στους αγώνες βάζει εμπόδια σήμερα σε αυτήν την επίθεση, φωτίζοντας παράλληλα το δρόμο της προοπτικής, την ανάγκη συγκέντρωσης δυνάμεων και ολόπλευρης προετοιμασίας του εδάφους για την ανατροπή, για την εξουσία και την οικονομία όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός θα είναι οι αφέντες του πλούτου που παράγουν.

Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του ΚΚΕ σήμερα δίνει δύναμη και στη μάχη που δίνουν συνεπή Κομμουνιστικά Κόμματα και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες, αντιμετωπίζοντας και εκεί ακόμα πιο πιεστικές «νουθεσίες» στο όνομα του «αρνητικού συσχετισμού».

Ο δρόμος της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης δεν είναι μονόδρομος για τους λαούς, δεν είναι ο δικός μας δρόμος. Με ισχυρό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη δυναμώνουμε το δρόμο της λαϊκής αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ελπίδας και της προοπτικής!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ