Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για τους ετεροδημότες και όσους έκαναν «εκλογική» μεταδημότευση
  • Οσοι έκαναν «εκλογική μεταδημότευση» μέχρι και τις 30 Απρίλη 2019, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του Μάη, έχουν πλέον περαστεί στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου όπου ήταν υποψήφιοι (με τη Β' Αναθεώρηση Απρίλη) και ψηφίζουν ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟ (όπου δηλαδή ήταν υποψήφιοι) για τις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές της 7ης Ιούλη.

Παράδειγμα: Κάποιος που διαμένει μόνιμα και ψηφίζει στην Αθήνα, έκανε μεταδημότευση στον δήμο Γρεβενών μέχρι τις 30 Απρίλη για να είναι υποψήφιος στον συγκεκριμένο δήμο στις εκλογές του Μάη. Αν και υποψήφιος στα Γρεβενά, στις εκλογές του Μάη ψήφισε στην Αθήνα για περιφερειακές, δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές, επειδή δεν είχε γίνει ακόμα η αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων. Μετά την αναθεώρηση, όμως, είναι πλέον εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Γρεβενών και θα πρέπει έγκαιρα να εξασφαλίσει τη μετάβασή του εκεί για να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

  • Οσοι έκαναν εκλογική μεταδημότευση μετά τις 30 Απρίλη και έως τις 4 Μάη 2019, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του Μάη, δεν έχουν περαστεί στους εκλογικούς καταλόγους με την παραπάνω Β' Αναθεώρηση του Απρίλη και άρα ψηφίζουν στο δήμο που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.

Δηλαδή, ο ψηφοφόρος του πιο πάνω παραδείγματος, αν και το Μάη ήταν υποψήφιος στα Γρεβενά, θα ψηφίσει για βουλευτικές εκλογές στην Αθήνα, αφού το όνομά του δεν ενσωματώθηκε στους εκλογικούς καταλόγους των Γρεβενών.

  • ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ: Οσοι στις προηγούμενες εκλογές (βουλευτικές και ευρωεκλογές) ήταν γραμμένοι σε καταλόγους ετεροδημοτών και ψήφισαν στον τόπο διαμονής τους, ΕΚΕΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΗ.

Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει όσοι εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες να απευθύνονται έγκαιρα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr/mathe - poy - psifizeis για να μάθουν πού ψηφίζουν, ώστε και να πάρουν έγκαιρα όλα τα μέτρα και να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ