Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Σε εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση

Ο Χρ. Κατσώτης στις υπηρεσίες Καθαριότητας του Αγ. Δημητρίου
Ο Χρ. Κατσώτης στις υπηρεσίες Καθαριότητας του Αγ. Δημητρίου
Στους εργαζόμενους του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού περιόδευσε την περασμένη Τετάρτη ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θοδωρής Σκολαρίκος, Βάσω Ζάχαρη και Γιώργος Βαρλάς. Ο Γ. Πρωτούλης συζήτησε με εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στα τεχνικά συνεργεία, στην τεχνική και την οικονομική υπηρεσία. Στάθηκε στο απαράδεκτο «μωσαϊκό» εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στους δήμους και υπογράμμισε ότι οι κομμουνιστές παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για να αλλάξει το άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αναδεικνύοντας ότι αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου η ευέλικτη δουλειά.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν θεατές, να παρακολουθούν την «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι δύο έχουν ράψει αντιλαϊκό «κουστούμι» για τον λαό. Και από αυτήν την άποψη, ανέδειξε την ανάγκη στις 7 Ιούλη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, γιατί θα είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στις 8 Ιούλη.

Στον Αγιο Δημήτριο Αττικής

Ο Γ. Πρωτούλης στους Αγ. Αναργύρους
Ο Γ. Πρωτούλης στους Αγ. Αναργύρους
Στους εργαζόμενους της Καθαριότητας, του Πρασίνου και των υπηρεσιών του δήμου Αγίου Δημητρίου μίλησαν επίσης την περασμένη Τετάρτη ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, και η Γιώτα Δήμου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής.

Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, τους κάλεσαν να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη, γιατί τα προβλήματα θα είναι μπροστά μας και την επόμενη μέρα και γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να αναθαρρήσει και να δώσει τις μάχες που απαιτούνται για να αποτρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζει να εφαρμόζει όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί.

Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πια συσσωρευμένη εμπειρία για να βγάλουν συμπεράσματα ποιος ήταν δίπλα τους και μπροστά στους αγώνες. Επίσης, τόνισαν ότι το ΚΚΕ τους προειδοποίησε πως μια κυβέρνηση που δεν συγκρούεται με το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θέλει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και τις δομές των δήμων, τότε, όσο κι αν αυτοπροσδιορίζεται «αριστερή», η πολιτική που θα εφαρμόζει θα είναι αντιλαϊκή.

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ κατέθεσε την τελευταία τετραετία πάνω από 150 τροπολογίες για την ανακούφιση και την κάλυψη των αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες όλες καταψηφίστηκαν.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπήκε μπροστά για να ανασυνταχθεί το κίνημα, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση, τη μόνη πολιτική δύναμη που συγκρούστηκε με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ