Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Σύσκεψη με δεκάδες συνδικαλιστές στην Πάτρα

Σύσκεψη με δεκάδες συνδικαλιστές πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αυλή του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών από τις κλαδικές Οργανώσεις της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας. Αναφέρθηκε στην πολιτική των άλλων κομμάτων, που τσάκισαν και συνεχίζουν να τσακίζουν την εργατική τάξη και το λαό της Πάτρας, που κλείνουν τα εργοστάσια και δίνουν προνόμια στους επιχειρηματίες.

Στην Αχαΐα, τόνισε, πολιτεύονται ένας πρωθυπουργός, ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας αρχηγός κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), με στόχο να πελεκήσουν την εργατική τάξη και το λαό της Πάτρας, στους οποίους έχει γερές βάσεις το ΚΚΕ, κάτι που φάνηκε με την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου. «Δεν πρόκειται ο λαός να κάνει τη χάρη σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια ψήφισαν το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα, ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, μείωσαν μισθούς και συντάξεις και εμπορευματοποίησαν Παιδεία και Υγεία. Ο λαός θα απαντήσει, θα δυναμώσει το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο υποψήφιος του Κόμματος.

Ο Δ. Αγγελόπουλος
Ο Δ. Αγγελόπουλος
Το λόγο στη σύσκεψη πήρε ο Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Frigoglass», ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο εργοστάσιο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για το κλείσιμό του, την ανάγκη οργάνωσης της πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Κώστα Καραγκούνη, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαιρικών γηπέδων του δήμου Πατρέων και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις προηγούμενες εκλογές, τον Χρήστο Τσεπελίκα, συνδικαλιστικό στέλεχος του Συνδικάτου Οικοδόμων, και άλλους συνδικαλιστές.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Δ. Αγγελόπουλο να αναφέρεται στη συζήτηση που πρέπει να γίνει από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ άνθρωπο τον άνθρωπο, την οργάνωση περιοδειών και συσκέψεων στους χώρους δουλειάς, μεταφέροντας παντού το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ.

Τέλος, κάλεσε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιούνη στην Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ