Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
«ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Στήνεται ξανά στα μέτρα του δικομματισμού

«Επιφυλασσόμαστε για τη θέση την οποία θα κρατήσουμε ως Κόμμα», δήλωσε χτες ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ, μετά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής

Ο τρόπος που στήνεται η τηλεμαχία είναι μέρος της συνολικής μεθόδευσης να προσαρμοστεί η προεκλογική αντιπαράθεση στις ανάγκες του δικομματισμού

Eurokinissi

Ο τρόπος που στήνεται η τηλεμαχία είναι μέρος της συνολικής μεθόδευσης να προσαρμοστεί η προεκλογική αντιπαράθεση στις ανάγκες του δικομματισμού
Συνεδρίασε, χτες, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων Τύπου όλων των κομμάτων, η Διακομματική Επιτροπή που θα καθορίσει τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης («ντιμπέιτ») μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Η επιτροπή δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις και η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα στις 5 μ.μ. Στη συνεδρίαση, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Μάκης Μαΐλης επανέλαβε τις προτάσεις του Κόμματος για τη διεξαγωγή μιας ουσιαστικής συζήτησης με τις εξής προϋποθέσεις:

-- Το ντιμπέιτ πρέπει να διεξαχθεί με τη συμμετοχή των επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τηλεμαχία μόνο μεταξύ των Καραμανλή - Παπανδρέου σημαίνει το διαχωρισμό των κομμάτων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και είναι ανισότιμη.

-- Το ντιμπέιτ πρέπει να διεξαχθεί με όρους που θα καθιστούν τη συζήτηση ουσιαστική, θα περιέχει ίδιες ερωτήσεις σε όλους, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα ανταπάντησης.

-- Σε περίπτωση που υπάρξει μία επανάληψη των προηγούμενων ντιμπέιτ ή παραλλαγής τους, θα βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την κυρίαρχη γνώμη - και την πλειοψηφία των δημοσιογράφων - που τα έχουν απορρίψει ως παράλληλους στημένους μονολόγους.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής, ο Μάκης Μαΐλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επαναλάβαμε προτάσεις που είχαμε κάνει και προηγούμενες φορές σχετικά με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Τονίσαμε όμως κάτι το οποίο είναι το κυριότερο, το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού το οποίο επιχειρείται με τη συμπαιγνία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε εκφράσει και εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία μας στη συζήτηση μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου. Θεωρούμε ότι εκείνο που κρίνεται στις εκλογές δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός, αλλά κρίνονται οι πολιτικές όλων των κομμάτων και το προηγούμενο διάστημα και σήμερα όπως επίσης και το μοίρασμα του τηλεοπτικού χρόνου, όπου τη μερίδα του λέοντος κατέλαβαν και πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, μιλάμε για όρους ανισοτιμίας, για όρους σε πολλές περιπτώσεις αποκλεισμού του ΚΚΕ από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και, όπως είπα, και για το ντιμπέιτ των δύο. Επιφυλασσόμαστε για τη θέση την οποία θα κρατήσουμε ως Κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ