Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΑΙΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ισχυρό ΚΚΕ και στις εκλογές

Αλέκα Παπαρήγα: Ο αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαχητικά και σταθερά από την πλευρά της ριζικής αντίθεσης και εναντίωσης, είναι διαπιστωμένα το ΚΚΕ. Το λένε και οι ίδιοι ότι το ΚΚΕ είναι απέναντί τους

  • Οι εκλογές θα αναδείξουν κυβέρνηση ένα από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, που θα κυβερνά με βάση τη στρατηγική της Λισαβόνας και το σχέδιο της ΕΕ για ανάκαμψη των κερδών, για ανταγωνιστικότητα, ώστε οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά τους άλλους ιμπεριαλιστές. Είναι κόμματα με πολιτική αντεργατική, αντιαγροτική, εναντίον των μικρών επιχειρηματιών. Εχουν οξύνει τα προβλήματα της νεολαίας, των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα.
  • Η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας, ελέω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάξ, στο δόγμα του ΝΑΤΟ, στο ιμπεριαλιστικό δόγμα της ΕΕ, στη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ. Ζήτημα που έχει σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα. Είμαστε εναντίον της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς και η θέση μας αυτή είναι απολύτως συνυφασμένη με τη διεθνή συνεργασία και συστράτευση, εναντίον, όμως, του ιμπεριαλισμού.
  • Η διαφορετική γραμμή του ΚΚΕ στα καθημερινά ζητήματα και στην προοπτική, με την πρόταση ριζικής πολιτικής αλλαγής, μπορεί να συσπειρώσει και να διαμορφώσει ενιαίο μέτωπο εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών και μικρών επιχειρηματιών, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, των μεταναστών. Ενα ενιαίο μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ