Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ: «Γαλλία και Γερμανία ακολουθούν μετωπικά συγκρουόμενες πολιτικές διαχείρισης της κρίσης και της ύφεσης, μια κατάσταση πραγμάτων που από ό,τι φαίνεται αρχίζει να σκιάζει και τη διευθέτηση των θεσμικών εκκρεμοτήτων της Ε.Ε. (...) Αν συνεχισθεί η γαλλογερμανική διελκυστίνδα αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην αξιοπιστία του ευρώ. Τι αξία έχουν οι διακηρύξεις για κοινή αντιμετώπιση της μεταρρύθμισης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος όταν στη Γερμανία κατοχυρώνεται συνταγματικά η υποχρεωτική συρρίκνωση και στη συνέχεια εκμηδένιση των ελλειμμάτων, και στη Γαλλία ακολουθείται μια πολιτική αναθέρμανσης της οικονομίας που οδηγεί στη διόγκωση των ελλειμμάτων; Καμιά φραστική διατύπωση προσχηματικής ενότητας είτε στις διμερείς γαλλογερμανικές Συναντήσεις Κορυφής είτε στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των "27" που συγκάλεσε η σουηδική προεδρία ενόψει της συνάντησης της Ομάδας των G-20 δεν πρόκειται να αποτρέψει την επιδείνωση της αντιπαράθεσης Βερολίνου - Παρισιού» (το άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: «Ουσιώδεις είναι οι διαφορές στη φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από εκείνη της Ν.Δ. Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία κυρία Λούκα Κατσέλη, θα καθιερωθεί "ενιαία φορολογική κλίμακα, όπου θα μπαίνουν εισοδήματα από όλες τις πηγές: μισθωτή εργασία, μερίσματα, τόκοι κ.τ.λ.". Προανήγγειλε, επίσης, κατάργηση του ΕΤΑΚ και αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που θα είναι κλιμακωτός, για να επιβαρύνονται περισσότερο οι μεγαλοϊδιοκτήτες, και θα επαναφέρει τον φόρο κληρονομιάς, πράγμα, όμως, που απαιτεί σοβαρή μελέτη, για να μην επανέλθουν και οι αδικίες που τον συνόδευαν (...) Είναι η φορολογική δικαιοσύνη μείζον ζήτημα για τον τόπο» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ: «Χάθηκε το συγκριτικό πλεονέκτημα να περιορίσουμε το ΚΚΕ» (από το δελτίο Τύπου της ΚΟΕ/ΣΥΡΙΖΑ).

ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΛΑΜΑ: «Το ερώτημα είναι αν θα διαψευστούν εκείνοι που προβλέπουν ότι οι ψηφοφόροι θα βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όχι επειδή πείθονται από την πολιτική παρουσία του Τσίπρα και των συντρόφων του, αλλά επειδή τους λυπούνται. Και αν συμβεί αυτό δεν μπορεί παρά να διερωτηθεί κανείς ποιο είναι το μέλλον ενός κόμματος που δεν στηρίζεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά στον οίκτο τους» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ