Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ «ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Μεθοδεύουν παράλληλους μονολόγους

Αποχώρησε χτες το ΚΚΕ από τη συνεδρίαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής

Ο σχεδιασμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επαναληφθούν και σε αυτό το προεκλογικό ντιμπέιτ οι παράλληλοι μονόλογοι των πολιτικών αρχηγών οδήγησε τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Μ. Μαΐλη να αποχωρήσει από τη χτεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε για το θέμα στη Βουλή. Η συνάντηση θα επαναληφθεί τις προσεχείς μέρες.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση ο Μ. Μαΐλης δήλωσε: «Εκφράσαμε τη βαθιά διαφωνία μας για την προσπάθεια που επιχειρήθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να επαναληφθούν οι παράλληλοι μονόλογοι και σε αυτό το ντιμπέιτ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξεδήλωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τη συνάντηση. Η συνάντηση των κομμάτων θα επαναληφθεί, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα μιας διαδικασίας άλλης από την καθιερωμένη την οποία πολλές φορές έχουμε καταγγείλει ως κόμμα και θα επανέλθουμε εντός των ημερών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το περιεχόμενο της διαφωνίας του ΚΚΕ ο Μάκης Μαΐλης σημείωσε: «Διαφωνήσαμε με τους παράλληλους μονολόγους, το είπα και πριν, με αυτό που γίνεται κάθε φορά. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις. Ζητάμε κοινές ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Επίσης, ο καθένας να έχει το δικαίωμα της ανταπάντησης. Αυτά τα δύο είναι για εμάς τα ουσιαστικά ζητήματα». Σχετικά με το εάν το ΚΚΕ θα συμμετέχει τελικά στο ντιμπέιτ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε: «Θα το εξετάσουμε».

Στη συνεδρίαση, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ε. Αντώναρος, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθούν δύο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έφερε αντίρρηση στην πρόταση Αντώναρου. Στη διακομματική συμμετείχαν ακόμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Χρυσόγελος εκ μέρους των Οικολόγων και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ