Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αγώνες δίνουν ώθηση στην κάλυψη του πλάνου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών και η συνδυασμένη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Με ορμή, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα συνεχίζεται η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Χτες έγινε το τέταρτο κλείσιμο και στην Κομματική Οργάνωση Πειραιά από νωρίς το απόγευμα είχαν αρχίσει να καταφθάνουν τα θετικά μηνύματα. Την πρωτιά ανάμεσα στις Οργανώσεις της ΚΟΠ διατηρεί η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών, η οποία, μετά και το χτεσινό κλείσιμο, έχει καλύψει το 76,6% του πλάνου της.

Ο Νίκος Πέτρου, μέλος του Γραφείου της ΚΟΝ, δήλωσε στον «Ρ» σχετικά με την οικονομική δουλειά της Οργάνωσης:

«Οι αγώνες που αναπτύσσονται όλο αυτό το διάστημα από τις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στην αντιναυτεργατική - αντεργατική πολιτική, με σταθμό την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, όπου στην πρώτη γραμμή βρίσκονταν οι κομμουνιστές, αυξάνει το κύρος και την επιρροή του ΚΚΕ στους ναυτεργάτες, κάνει ακόμα πιο ισχυρούς τους δεσμούς τους με το Κόμμα. Η τελευταία βδομάδα ήταν χαρακτηριστική. Μέσα από την επαφή που είχαμε με τα πληρώματα για την προετοιμασία της απεργίας, ακόμα και την ίδια την ημέρα της απεργίας, πάνω στους καταπέλτες, ναυτεργάτες απεργοί ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του Κόμματος για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Είναι και αυτή μια ισχυρή απάντηση στην πολιτική της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της δυνάμεων, που έχουν βάλει στο στόχαστρο το ΚΚΕ. Οι ναυτεργάτες ξέρουν ότι στο ΚΚΕ θα βρουν το στήριγμα, τον υπερασπιστή των συμφερόντων τους. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ενισχύουν το ΚΚΕ ακόμα και άνεργοι ναυτεργάτες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης για την υπερκάλυψη του πλάνου. Με σχεδιασμό, χαρτί και μολύβι, στο μηχανοστάσιο, στην τραπεζαρία, παντού. Ξέρουμε ότι όπου δουλεύουμε οργανωμένα, καταφέρνουμε να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε το Κόμμα οργανωτικά και οικονομικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε με πείσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ(2018-12-25 00:00:00.0)
Γερό άνοιγμα σε καράβια, τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές(2011-11-27 00:00:00.0)
Πανηγυρικό το κλίμα στο πρώτο «κλείσιμο»(2010-10-02 00:00:00.0)
«Με πείσμα και επιμονή θα κερδηθεί η μάχη»(2008-12-04 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η ΚΟ Πειραιά(2007-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ