Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αντιλαϊκή και αντιδραστική η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Ξεκάθαρη απάντηση στην κυβερνητική επιχειρηματολογία, σύμφωνα με την οποία, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αποδεχτούν σκληρά οικονομικά μέτρα λόγω της κρίσης, καθώς και της έλλειψης εμπιστοσύνης της ΕΕ στην ελληνική οικονομία, έδωσε με την παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε πως «ακολουθείτε αντεργατικές, αντιλαϊκές επιλογές, τις οποίες βεβαίως δεν τις έχετε καταψηφίσει. Τις έχετε συναποφασίσει, τις έχετε ψηφίσει αυτές τις επιλογές και στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις έχετε ψηφίσει και στις Συνόδους των Υπουργών. Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι αρνητικό το οικονομικό περιβάλλον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι η πραγματικότητα βεβαίως, είναι άσχημη. Ομως είναι ουρανόπεμπτη; Δεν υπάρχουν ευθύνες; Δεν είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές οι οποίες ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια; Δεν είναι η κεντρική πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Δεν είναι η λογική της υποστήριξης και στήριξης των συμφερόντων και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου; Δεν είναι η υλοποίηση αυτής της πολιτικής από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή, θα αποδεχθούμε αυτή την πραγματικότητα;».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί πράσινης ανάπτυξης επισήμανε ότι «δεν μας είπε κανένας ποιος θα ωφεληθεί απ' αυτή την "πράσινη" ανάπτυξη. Θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι; Τι θα κερδίσουν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα από τη δραστηριότητα που θα αναπτύσσουν οι καπιταλιστές με την "πράσινη" ανάπτυξη;».

Τέλος, ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε ότι «εμείς υποστηρίζουμε - και γι' αυτό καταψηφίζουμε άλλωστε τον προϋπολογισμό - ότι υπάρχει πλούτος σ' αυτόν τον κόσμο. Υπάρχει πλούτος ο οποίος παράγεται από την εργατική τάξη, από τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Υπάρχει πλούτος που μέσα από την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος θα διαμορφώνονται όροι, συνθήκες και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης που θα δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις ώστε μια λαϊκή εξουσία να κατανείμει αυτόν τον πλούτο σε αυτούς οι οποίοι τον παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ