Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εμπρακτη συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική

Με κάθε ευκαιρία, ο Αντ. Σαμαράς επιβεβαιώνει την πρόθεση του κόμματός του να συνδράμει την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού

Η ΝΔ βάζει πλάτες για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το πετσόκομμα όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Η στρατηγική της είναι ίδια με αυτή του ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους
Η ΝΔ βάζει πλάτες για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το πετσόκομμα όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Η στρατηγική της είναι ίδια με αυτή του ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους
Πρόθυμος να προσφέρει συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική στη βάση ενός «συγκεκριμένου προγράμματος εξόδου από την κρίση», εμφανίστηκε εκ νέου ο Α. Σαμαράς, εκφράζοντας ξεκάθαρα τη βούλησή του να βάλει πλάτες στη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Η μόνη «προϋπόθεση» που θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι να κάνει η κυβέρνηση το πρώτο βήμα και να παρουσιάσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα, αφήνοντας ξεκάθαρα να διαφανεί ότι θα υποστηρίξει όλες τις αντιλαϊκές - αντεργατικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα πιέζει την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα «εδώ και τώρα», υποδεικνύοντας μάλιστα να αξιοποιήσει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τους «διεθνούς οίκους αξιολόγησης» προκειμένου να επιταχύνει την υλοποίηση του «σχεδίου εξόδου από την κρίση», που φορτώνει όλα τα βάρη στα λαϊκά στρώματα. Ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης θα στείλει ο Α. Σαμαράς και στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να προχωρήσει και σε συγκεκριμένες προτάσεις για τα «αναγκαία» - από τη σκοπιά του κεφαλαίου - μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν.

Αυτό άφησε να διαφανεί στις δηλώσεις που έκανε μετά την ενημέρωση που είχε χτες από τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο. «Η αίσθησή μου είναι ότι απαιτείται ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους, και η κοστολόγηση αυτών των στόχων για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, πρόγραμμα - επαναλαμβάνω - ρεαλιστικό, το οποίο θα συνδυάζει τη σταθερότητα της οικονομίας με την ανάπτυξή της», δήλωσε με νόημα, επιφυλασσόμενος να παρουσιάσει τις συγκεκριμένες πολιτικές του κόμματός του στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή.

Παράλληλα, έσπευσε να διαμηνύσει ότι σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η συναινετική διάθεσή του. «Θέλω να γίνει γνωστό ότι εκεί που συμφωνούμε θα λέμε ότι συμφωνούμε, εκεί που έχουμε διαφορετική αντίληψη θα προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέτρα εξόδου από την κρίση», τόνισε, δίνοντας το στίγμα της «αντιπολιτευτικής» τακτικής που θα εφαρμόσει. Βασικό συστατικό της τακτικής αυτής είναι η συνεχής άσκηση πιέσεων για επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης. «Κάθε μέρα που περνάμε με κυβερνητική απραξία και αδράνεια, κάθε μέρα που η κυβέρνηση, μέσα από την αναβλητικότητά της, στέλνει διεθνώς τα λάθος μηνύματα είναι ημέρα σε βάρος της οικονομικής εξέλιξης των πραγμάτων, είναι σε βάρος του τόπου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πνεύμα της «εποικοδομητικής», «δημιουργικής» και «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης κινούνται και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ, που κάνουν ό,τι μπορούν για να εμφανίσουν ως μονόδρομο την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. «Τώρα είναι η ώρα για μια εθνική προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Γ. Κοντογιάννης, εμφανίζοντας ως λαϊκή απαίτηση τη συνεννόηση και συναίνεση των μεγάλων κομμάτων για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ