Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μαζί με το ΠΑΣΟΚ στην κοινή μάχη

Στήριξη, χωρίς προσχήματα, σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή

Στήριξη επί της ουσίας στην κυβερνητική πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον προϋπολογισμό, έδωσε στη Βουλή η ΝΔ. Ο Δ. Αβραμόπουλος, που θεωρείται ο Νο 2 μέσα στο κόμμα, στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για «κοινές μάχες που έχουμε να δώσουμε, όπως κοινός είναι και ο πόλεμος για να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε πολιτική ευκαιρία για νέο ξεκίνημα».

Βάζοντας πλάτες στην κυβέρνηση είπε ότι είναι κοινές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε «για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, της αξιοπιστίας του ίδιου του πολιτικού συστήματος, για την πάταξη της διαφθοράς». Ο Δ. Αβραμόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις αντιλαϊκές της πολιτικές λέγοντας ότι πρέπει «να δώσουμε μάχη με τον χρόνο ώστε η καταστροφική απώλειά του να μην σταθεί εμπόδιο στις τομές που πρέπει να γίνουν για την αναδιοργάνωση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας».

Εδωσε το στίγμα της συναινετικής πολιτικής αναφέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει απέναντί του «μια υπεύθυνη, καλοπροαίρετη και παραγωγική αντιπολίτευση» που θα ασκεί η ΝΔ και είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση «κάνει πως αγνοεί αυτά που όλοι μας γνωρίζουμε για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ταυτόχρονα πειραματίζεται με ατελέσφορες πολιτικές που προσθέτουν νέα προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα».

Ο Δ. Αβραμόπουλος υιοθετώντας την τρομοκρατική κινδυνολογία της κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα μας να πτωχεύσει» και δήλωσε την ετοιμότητα της ΝΔ να συνεργαστεί με την κυβέρνηση «για να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές της για ένα νέο δυναμικό ρόλο, αρκεί ο δρόμος στον οποίο θα συναντηθούμε να μην είναι ο δρόμος των καθυστερήσεων, των αοριστιών και της αναποτελεσματικότητας αλλά να είναι ο δρόμος της επιστροφής στην πολιτική του συγκεκριμένου, του ουσιαστικού, του αποτελεσματικού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ