Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10559

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόσθετα μέτρα αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος

Σχεδιάζονται η ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και διευκολύνσεις σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και την πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  8
ΜΑΖΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Εμπόριο προσωπικών δεδομένων με πελάτη την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Εταιρεία, που είχε στην κατοχή της στοιχεία και προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, τα πούλησε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ!


ΣΕΛ.  12

ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ακυρώνοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα

ΚΚΕ: Τα ελλείμματα τα δημιούργησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος και αυτοί πρέπει να τα πληρώσουν. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ολοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν το τσάκισμα των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων

Η κυβέρνηση ξεθεμελιώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, απαλλάσσοντας εργοδότες και κράτος από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές θέσεις:

  • Οι εργοδότες δε θα καταβάλλουν εισφορές ανά εργαζόμενο με βάση το μισθό του, αλλά με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων.Ενώ μόνο για το 2010, θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εργοδοτικές εισφορές με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η ανταποδοτικότητα, δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων, θα είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης και με βάση αυτές θα καθορίζονται και η σύνταξη και οι παροχές! Το κράτος θα συνεισφέρει μόνο για την προνοιακή σύνταξη και τις προνοιακές παροχές εξαθλίωσης.
  • Οι μεγαλοεπιχειρηματίες δε θα απαλλάσσονται μόνο από τις όποιες εισφορές τους, αλλά θα ενισχύονται με τη λεγόμενη πολιτική επιδότησης της εργασίας αντί της ανεργίας.
  • Κατοχυρώνεται νομικά η μόνιμη ρύθμιση των χρεών προς τα ταμεία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ η δημιουργία του λεγόμενου Ταμείου Αλληλεγγύης των γενεών θα είναι ένα νέο φορολογικό βάρος για τα λαϊκά στρώματα.

ΣΕΛ.  9

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Καρότο» για λίγους, «μαστίγιο» για την πλειοψηφία

Η τακτική του «καρότου» για μια μικρή κατηγορία μεταναστών και του «μαστίγιου» για την πλειοψηφία θριάμβευσε στα κυβερνητικά μέτρα για τους μετανάστες. Από τις εξαγγελίες για την ιθαγένεια, δε θα ωφεληθούν ούτε τα μισά από τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, αφού μπαίνει ως προϋπόθεση η 5ετής νόμιμη διαμονή των γονέων, τη στιγμή που οι μέχρι τώρα πολιτικές νομιμοποίησης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν και εξακολουθούν να αφήνουν στην παρανομία χιλιάδες μετανάστες.


ΣΕΛ.  7

Κινδυνολογούν

Πολλή κουβέντα γίνεται για τις αξιολογήσεις ξένων οίκων και την υποβάθμιση της οικονομίας της Ελλάδας. Κινδυνολογούν, προκειμένου να υποταχτεί ο λαός στα σκληρά μέτρα ενάντιά του. Αλλά δεν είναι δική του υπόθεση τα ελλείμματα, το χρέος, οι αγορές, δηλαδή το κεφάλαιο, που τον απομυζούν. Η κυβέρνηση προωθεί ουσιαστικά άρση του αφορολόγητου, που θα τσακίσει φτωχά νοικοκυριά, ελαφρύνει τους επιχειρηματίες από τις εργοδοτικές εισφορές στο ασφαλιστικό επισπεύδοντας τον ενταφιασμό του, μειώνει τους μισθούς. Θέλουν φτηνούς εργάτες για ανταγωνιστική οικονομία, δηλαδή αύξηση κερδών. Οι αξιολογικοί οίκοι εκπροσωπούν συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων που συναγωνίζονται άγρια ποιος θα ληστέψει περισσότερο τους λαούς. Τα ελλείμματα και τα χρέη τα δημιούργησε η χρηματοδότηση του κεφαλαίου, ενώ την κρίση τη δημιουργεί η υπερκερδοφορία του. Θέλουν γεμάτα κρατικά ταμεία για να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματίες για επενδύσεις. Η αγωνία των αστών, των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., για την καπιταλιστική οικονομία και τις αγορές, δεν μπορεί να γίνεται αγωνία του λαού που στενάζει και κάτω από τη νέα επίθεση στα δικαιώματά του. Ο λαός να οργανώσει την άμυνά του ενάντια στην αντιλαϊκή έφοδο, την αντεπίθεσή του, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Για κανένα λόγο δεν πρέπει υποκύψει στην κινδυνολογία, να δεχτεί τις νέες οδυνηρές θυσίες σε βάρος του.



ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ»
Φαρισαϊσμός και πρόκληση για το λαό

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης

ΣΕΛ.  17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 51,56% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ