Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νεόπτωχοι ... και μαστουρωμένοι

Την οικονομική κρίση που χτυπάει και την πολιτεία της Καλιφόρνιας προβάλλουν οι «υποστηρικτές» της νομιμοποίησης της μαριχουάνας.

Το «οπλοστάσιο» των υποστηρικτών της νομιμοποίησης, που δηλώνουν ότι έχουν συλλέξει πάνω από 680.000 υπογραφές για ένα δημοψήφισμα που θα νομιμοποιήσει την κατοχή αλλά και την καλλιέργεια κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση, είναι ...μεγάλο. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον προηγούμενο Απρίλη, το 56% των ψηφοφόρων στην Καλιφόρνια συμφωνούν με τη νομιμοποίηση της χρήσης για λόγους αναψυχής και τη φορολόγησή της ως πηγής εσόδων, που μπορεί να ανακουφίσει την κρίσιμη κατάσταση του προϋπολογισμού.

Επίσης, το πολιτειακό συμβούλιο φόρων κατέληξε ότι η Καλιφόρνια θα μπορούσε να συλλέξει φόρους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση, το οποίο έχει προτείνει και ο δημοκρατικός βουλευτής Τομ Αμιάνο. Ακόμη, φέρνουν ως επιχείρημα ότι η διακοπή των διώξεων για κατοχή μαριχουάνας θα απελευθερώσει τις περιορισμένες δυνάμεις επιβολής του νόμου και θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα(!) στα καρτέλ, ανάλογο με αυτό που επέφερε στη δεκαετία του 1930 η ανάκληση της ποτοαπαγόρευσης, στην καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης, ότι η νομιμοποίηση θα είναι για την Καλιφόρνια ό,τι ο τζόγος για τη Νεβάδα, ένα επιπλέον τουριστικό αξιοθέατο. Ηθη της ...αγοράς με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ