Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαφτίζουν «άρνηση» ό,τι δεν τους βολεύει

Γρηγοριάδης Κώστας

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τη διάλυση της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης επιβεβαιώνει και το άρθρο του υπουργού Εργασίας, Α. Λοβέρδου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», της περασμένης Κυριακής.

Ο υπουργός κινδυνολογεί ξανά περί μη δυνατότητας του ασφαλιστικού συστήματος να καταβάλει τις συντάξεις το 2015. Επικεντρώνει σε δήθεν εγγενείς αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος για να συγκαλύψει ότι μία από τις βασικές αιτίες των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ταμεία είναι η επί δεκαετίες συστηματική κλοπή των τεράστιων αποθεματικών τους από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, για λογαριασμό του τελευταίου. Ακόμα θέλει να κρύψει ότι καμία μέχρι σήμερα μεταρρύθμιση δεν είχε στόχο την επίλυση του Ασφαλιστικού. Πραγματικός στόχος όλων - και της σημερινής - είναι το πώς θα μειωθεί παραπέρα το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, αλλά και να βρεθούν τρόποι ώστε το κεφάλαιο να αρπάξει ακόμα περισσότερα από τους εργαζόμενους μέσω της μετατροπής των συντάξεων, της υγείας και της πρόνοιας σε αντικείμενα εμπορικής συναλλαγής και τζογαρίσματος.

Με την ίδια αποπροσανατολιστική στόχευση ο υπουργός κατηγορεί, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ για «στείρα άρνηση». Κάνει δηλαδή ότι δεν ξέρει πως το ΚΚΕ σήμερα είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρη, ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση για την Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνο που η πρόταση αυτή είναι διαμορφωμένη με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και αυτό είναι αντίθετο στα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μιλά για λογαριασμό των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Εν κατακλείδι, αν και ο υπουργός φέρει την ιδιότητα του επιστήμονα, οι διαπιστώσεις του στηρίζονται στην απόκρυψη, τη διαστρέβλωση και την παραπλάνηση. Εύλογη αντίδραση όταν προσπαθείς να πείσεις ότι ...η Γη είναι επίπεδη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ