Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση στον Αντιφασιστικό Αγώνα των λαών

Ανακοίνωση για την ανατίναξη αντιφασιστικού μνημείου στη Γεωργία

Ανακοίνωση καταδίκης της ανατίναξης του αντιφασιστικού μνημείου στη Γεωργία, εξέδωσαν τα ΚΚ που συμμετείχαν στη Συνάντηση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οπως έγινε γνωστό στις 19 Δεκέμβρη, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Βαλκανικών ΚΚ στη Θεσσαλονίκη, το φιλοΝΑΤΟικό καθεστώς της Γεωργίας προχώρησε στην ανατίναξη (!) του αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταΐσι, προκαλώντας και ανθρώπινα θύματα.

Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που γίνονται από την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ, με στόχο τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, το σβήσιμο της συνεισφοράς της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού. Δείχνει το μίσος των αστών απέναντι στην Αντιφασιστική Νίκη.

Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα των Βαλκανίων εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα αθώα θύματα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας την οποία και καταδικάζουμε! Η πράξη αυτή, πρώτα απ' όλα, προσβάλλει τις 300 χιλιάδες και πλέον των Γεωργιανών, που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με το φασισμό, προσβάλλει τη μνήμη όλων των λαών, που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό.

Οι λαοί των Βαλκανίων, που έδωσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση από το φασισμό πρέπει να δουν και με αφορμή αυτό το γεγονός πως ο κατήφορος του αντικομμουνισμού, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας δεν έχουν πάτο και να του γυρίσουν την πλάτη!»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ