Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσουν οι αντικομμουνιστικές απαγορεύσεις

Ψήφισμα της Συνάντησης των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Βαλκανικής

Τα ΚΚ που συμμετείχαν στη Συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν τη νέα αντικομμουνιστική επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε μια σειρά χώρες της ΕΕ. Αναλυτικά αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Καταγγέλλουμε τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις:

Στην Τσεχία, με στόχο την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας αυτής (ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας). Πρωταγωνιστές αυτής της επίθεσης είναι ομάδα γερουσιαστών που στο παρελθόν έχει κινήσει τη διαδικασία για να τεθεί εκτός νόμου η Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας.

Στην Πολωνία με το νέο αντικομμουνιστικό κρούσμα σε συνδυασμό με τις πρόσφατες απαγορεύσεις κομμουνιστικών συμβόλων.

Στη Ρουμανία με το νόμο 51/1991, άρθρο 3, που αφορά την "εθνική ασφάλεια", επιβάλλονται βαριές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για την ίδρυση ή στήριξη του ΚΚ.

Στη Λετονία, στη Λιθουανία, στην Εσθονία, στην Ουγγαρία και άλλες χώρες της ΕΕ με τις αντικομμουνιστικές ενέργειες που διαμορφώνουν στην Ευρώπη ένα αντικομμουνιστικό κλίμα υστερίας και διώξεων. Σε αυτό καίρια συμβολή έχουν οι αποφάσεις της ΕΕ, τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου και των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ που βιάζουν την ιστορική αλήθεια και επιδιώκουν να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, να παραγράψουν από την εργατική - λαϊκή συνείδηση τις τεράστιες κατακτήσεις της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που δείχνουν τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού έναντι του καπιταλισμού, του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος.

Ολες αυτές οι αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις φανερώνουν την ιμπεριαλιστική και βαθιά ταξική φύση της ΕΕ, την υποκρισία των υποστηρικτών της αστικής δημοκρατίας, αλλά και το φόβο της αστικής τάξης απέναντι στο κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα. Η αντικομμουνιστική επίθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ιμπεριαλισμού με στόχο να σβήσει από την εργατική - λαϊκή συνείδηση, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, τη μόνη πραγματική διέξοδο από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Αυτές οι νέες αντικομμουνιστικές προκλήσεις δε θα μείνουν αναπάντητες!

Η απάντηση θα είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων της Ευρώπης. Γιατί ο αντικομμουνισμός δεν έχει στόχο μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τη λαϊκή συνείδηση και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζονται στα όργανα της ΕΕ, για να φορτωθούν και τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.

Τα ΚΚ της Βαλκανικής απαιτούν εδώ και τώρα:

Να αρθεί αμέσως τώρα η απαγόρευση των ΚΚ των χωρών της Βαλτικής και της ΚΝ Τσεχίας. Να σταματήσουν οι αντικομμουνιστικές διώξεις, απαγορεύσεις και απειλές που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ