Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα σε Ελληνες και μετανάστες για κοινή δράση

Κινητοποίηση στις 16 Μάρτη, με αφορμή την «Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων» (17/3)

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος) διοργανώνει την Παρασκευή 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ και καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας, τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες να πάρουν μέρος.

Μπροστά και στις 17 Μάρτη, την «Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων», το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του «απευθύνει κάλεσμα για δυνάμωμα της οργάνωσης και κοινό αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ντόπιους και τους ξεριζωμένους από την εξαθλίωση και τον πόλεμο, μετανάστες και πρόσφυγες.

Για πάλη ενάντια:

  • Στην κοινή αιτία των προβλημάτων μας, την εκμετάλλευση και τους πολεμικούς ανταγωνισμούς για τα κέρδη των μονοπωλίων και τον κοινό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
  • Ενάντια στο ρατσισμό και τις δυνάμεις που τον καλλιεργούν, ρίχνουν το ρατσιστικό δηλητήριο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες, να σηκώσουν τείχη ανάμεσά τους, να χτυπήσουν και να καταστείλουν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα.
  • Στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τη Χρυσή Αυγή και τα άλλα ναζιστικά - ρατσιστικά μορφώματα».

Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ: «Ελληνες και μετανάστες εργάτες από κοινού βιώνουμε από τη μια την ένταση της εκμετάλλευσης στους τόπους δουλειάς, τις συνέπειες από την κατάργηση των ΣΣΕ και την αντεργατική επίθεση διαρκείας σε κάθε δικαίωμά μας και, από την άλλη, πάλι για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ένταση των μεταξύ τους ανταγωνισμών και την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αποτελούν κίνδυνο - θάνατο για τους εργαζόμενους, τους λαούς της περιοχής. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα πολέμων, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησιά του Αιγαίου και σε όλη τη χώρα από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με άλλους λαούς. Εχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά».

Τέλος, το ΠΑΜΕ «καλεί τους μετανάστες εργάτες σε οργάνωση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στους κλάδους για τη διεκδίκηση των ΣΣΕ και το συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη. Να πυκνώσουν οι γραμμές των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, να δυναμώσουμε την πάλη μας για:

  • Υπογραφή των ΣΣΕ, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Ενάντια στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, το σοβινισμό.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Ανατροπή των αποφάσεων εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων(19/6/2019)
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά(10/11/2017)
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες(23/6/2017)
Ο αγώνας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό και τον πόλεμο(13/1/2017)
Στον Πειραιά(26/2/2016)
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού(22/3/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org