Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάρτη 2018 - Κυριακή 11 Μάρτη 2018 - αριθ. φύλλου: 12952

Με οργανωμένη δράση απαντάμε στα αντιλαϊκά και επικίνδυνα σχέδια

Για την ανάκαμψη του κεφαλαίου η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα αντεργατικά μέτρα και αναδεικνύεται σε σημαιοφόρο των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή

  • Τα 88 προαπαιτούμενα για το «τέλος των μνημονίων» σηματοδοτούν νέες απώλειες και θυσίες για το λαό, με στόχο να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Η «επόμενη μέρα», που διαφημίζει η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, μνημόνια και επιτροπεία διαρκείας, συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.
  • Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, για την ανάδειξη της χώρας σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο, όπως επιδιώκει το κεφάλαιο, μόνο κινδύνους προμηνύει για το λαό. Αυτό επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, η ένταση των τουρκικών διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων.
  • Καμιά ανοχή, κανέναν εφησυχασμό δεν πρέπει να δείξει ο λαός. Οργάνωση και δράση τώρα, με συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 20 Μάρτη, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.
  • Ενταση της αλληλεγγύης και της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικό σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας. Ενάντια στο σάπιο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση, πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.

ΣΕΛ.  3,    6,    8   -   11

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απεργίες από Ομοσπονδίες και Σωματεία σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία οργανώνουν τον αγώνα στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων. Οι οικοδόμοι προχωρούν σε πανελλαδική απεργία στις 14/3 και οι εργαζόμενοι σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά στις 29/3. Την Πέμπτη 15/3 απεργούν ηθοποιοί και μουσικοί στα θέατρα που ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  14   -   15,    22


ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Προανακριτική Επιτροπή

ΣΕΛ.  12
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαγωνισμός για τη φιλοτέχνηση μνημείων που θα τοποθετηθούν σε Μακρόνησο και Γυάρο

Η περίληψη της προκήρυξης στον σημερινό «Ριζοσπάστη»


ΣΕΛ.  21
ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν εκλεκτές σχέσεις δημάρχων - περιφερειαρχών με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  11
ΚΝΕ
Ξεκινούν στα τέλη Μάρτη τα Μαθητικά Φεστιβάλ

ΣΕΛ.  17
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 11/3

ΣΕΛ.  14
ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Κέρδη για το κεφάλαιο, ενεργειακή φτώχεια για το λαό

ΣΕΛ.  9   -   10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ