Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Απαίτησε την απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι και όλων των πολιτικών κρατουμένων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία προχώρησε χτες το μεσημέρι η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), απαιτώντας την απελευθέρωση της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι. Η Αχ. Ταμίμι συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στις 20 Δεκέμβρη, παραμένει από τότε κρατούμενη και η δίκη της θα γίνει τις επόμενες μέρες. «Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους - Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης», ήταν το σύνθημα στο πανό που άνοιξαν οι γυναίκες έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Αμέσως μετά, με πορεία και συνθήματα η ΟΓΕ κατευθύνθηκε προς την παλαιστινιακή πρεσβεία. Εκεί την κινητοποίηση υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της πρεσβείας, με επικεφαλής τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Στο ψήφισμα συμπαράστασης που επέδωσε στην αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής πρεσβείας, η ΟΓΕ σημειώνει: «Καταδικάζουμε την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του δολοφονικού ισραηλινού κράτους που ενισχύεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συνεχή στρατιωτική και οικονομική αναβάθμιση της σχέσης της με το Ισραήλ, την ώρα που ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει τον άνισο αγώνα του με κάθε τρόπο απέναντι στις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015.

Δεν θα πάψουμε να είμαστε στο πλάι των Παλαιστίνιων γυναικών και των οικογενειών τους στο δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή του».

Την περασμένη βδομάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η πρεσβεία της Παλαιστίνης τίμησε την Ομοσπονδία για τη δράση της για τα δικαιώματα των γυναικών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org