Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
«Ομηροι» στο κουβάρι των ανταγωνισμών

Στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν οι Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν προ ημερών, υπόθεση που και αυτή αξιοποιείται στο περίπλοκο «κουβάρι» των ανταγωνισμών ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, ενταγμένων σε γενικότερες «κόντρες».

Χτες δέχτηκαν επίσκεψη από τις οικογένειές τους, ενώ προηγουμένως ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος επαναλάμβανε τον ισχυρισμό τους περί «ομηρίας» των «2» από την Τουρκία, χαρακτηρισμό τον οποίο απέρριψαν με δηλώσεις τους άλλα κυβερνητικά στελέχη. Ωστόσο κανείς τους δεν αμφισβητεί την τοποθέτηση Καμμένου ότι οι «2» «είναι μέλη και της ΕΕ» και «ανήκουν σε έναν ΝΑΤΟικό στρατό»...

Από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς, εκτίμησε ότι «κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα παραπάνω στη συνέχιση μιας προκλητικής κίνησης της Τουρκίας. Κίνηση που προς το παρόν αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας χαμηλής έντασης κρίσης». Εσπευσε δε να εφησυχάσει, λέγοντας ότι «η ελληνική διπλωματία, χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες, κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος, καθώς και των δικαιωμάτων των Ελλήνων αξιωματικών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φ. Κουβέλης θα βρεθεί στον Εβρο, στην περιοχή ευθύνης της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ρίμινι, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκ. Στεφανή, που βρέθηκε στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες. Εχει προγραμματιστεί μάλιστα να συναντηθεί με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», κλιμάκιο Αμερικανών βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στον Βόρειο Εβρο για να κάνει αυτοψία στο σημείο και να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των «2», ενώ παράλληλα ο υποδιοικητής της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ταξίαρχος Φρεντ Μαϊόκο, επικεφαλής αντιπροσωπείας επιτελών της Διοίκησης, επισκέφτηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ενημερώθηκε από τον Αλκ. Στεφανή για τις εξελίξεις. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που ενδιέφερε το κλιμάκιο των Αμερικανών που βρέθηκαν στον Εβρο ήταν να διακριβώσουν τη θέση στην οποία βρίσκονταν οι Ελληνες στρατιωτικοί την ώρα της σύλληψης (μορφολογία της περιοχής, στίγμα τηλεφώνων) και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα, με αίτημα την απελευθέρωση των «2».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι οπαδικοί στρατοί δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό που θέλουμε»(2022-02-08 00:00:00.0)
Νέες δηλώσεις για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς(2018-08-11 00:00:00.0)
Συνεχείς συναντήσεις για «αναβαθμισμένους ρόλους»(2017-10-05 00:00:00.0)
Νέες συζητήσεις με φόντο χιλιάδες απολύσεις(2013-11-14 00:00:00.0)
Κατέλαβαν τη Νομαρχία(2006-02-28 00:00:00.0)
Ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις(2005-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ