Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Καλεί σε επαγρύπνηση και οργανωμένη πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Με αφορμή την αναμενόμενη επίσκεψη ΑμερικανοΝΑΤΟικών αξιωματούχων στην πόλη, για τη σύσταση ΝΑΤΟικής βάσης, η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και οργανωμένη πάλη ενάντια στους επικίνδυνους για τους λαούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν επιδιώξεις στη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται όχι μόνο στην "καρδιά" της Βαλκανικής Χερσονήσου, αλλά και σε σημείο κρίσιμο για τα διάφορα και συχνά αντικρουόμενα - ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς της Ενέργειας, των εμπορευμάτων, που εκπονούν διάφορες δυνάμεις.

Ενώ μέρα με τη μέρα οι ανταγωνισμοί οξύνονται και η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται, η κυβέρνηση αντιστρέφει την πραγματικότητα και δείχνει ως "προστάτες" τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. (...)

Οι τελευταίες εξελίξεις, που επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μπαίνει πιο βαθιά στο σπιράλ επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι.

Απάντηση σε αυτά τα σχέδια είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Καλούμε το λαό της πόλης μας και της περιοχής μας να μετουσιώσει τη δικαιολογημένη ανησυχία του σε επαγρύπνηση και οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, που εναλλάσσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ιμπεριαλιστική "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο.

Να απαιτήσει: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να πάρει απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟικές αποστολές. Το κλείσιμο της βάσης στη Σούδα και όλων των βάσεων και στρατηγείων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org