Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες η ΚΝΕ στην ισραηλινή πρεσβεία

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Τα συνθήματα καταδίκης του ιμπεριαλισμού και αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κυριάρχησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε χτες το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισραήλ η ΚΝΕ. Με αυτόν τον τρόπο ανταποκρίθηκε στο κοινό κάλεσμα Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων για τη μέρα δράσεων αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τη διεθνιστική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Κρατώντας πανό με συνθήματα αλληλεγγύης, κόκκινες σημαίες, σημαίες της Παλαιστίνης, τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας φώναζαν αδιάκοπα συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η εξουσία των καπιταλιστών», «Κανένας φόβος - καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά στην αποκλεισμένη από κλούβες της Αστυνομίας πρεσβεία, διαβάστηκε το κάλεσμα με το οποίο δεκάδες Κομμουνιστικές Νεολαίες - και με τον κατάλογό τους να μεγαλώνει συνεχώς - καταγγέλλουν στους νέους και στις νέες, στους λαούς όλου του κόσμου το συνεχιζόμενο έγκλημα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, «την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε "πρωτεύουσα του Ισραήλ" και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ, όπως και τη διαχρονική στάση της ΕΕ, που εξισώνει τον "θύτη" με το "θύμα", στρώνουν το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα».

Καταδίκασαν την καταστολή του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος, που όπως τονίστηκε «δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και εφήβους, όπως οι δύο έφηβοι που δολοφονήθηκαν αρχές του Γενάρη, αλλά και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι που διώκεται από ισραηλινό στρατοδικείο για την αντικατοχική της δράση». Χαιρετίζοντας μαζί με τις υπόλοιπες Κομμουνιστικές Νεολαίες που υπογράφουν το κείμενο, τον αγώνα των χιλιάδων νέων της Παλαιστίνης που παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζουν στη δική τους πατρίδα.

Η κινητοποίηση έληξε με το μήνυμα πως τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα μαχητικά, μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους, στις μαθητικές κοινότητες, στους μαζικούς φορείς τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης της απεμπλοκής του λαού μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την καταδίκη του εγκλήματος απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, εφαρμόζοντας και την αντίστοιχη απόφαση της Βουλής του 2015 και καταγγέλλοντας τις συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ