Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
«Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου»

Ο Δ. Κουτσούμπας, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, βράβευσε τον συνθέτη με μια τιμητική πλακέτα κι ένα πρωτότυπο έργο του Γ. Φαρσακίδη

«Σύντροφε Θάνο». Με αυτήν την προσφώνηση κάλεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο τέλος της ομιλίας του τον συνθέτη πάνω στη σκηνή, για να τον βραβεύσει εκ μέρους της ΚΕ για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισε, αλλά και για τη συνολική του προσφορά. Ο Δ. Κουτσούμπας παρέδωσε στον Θ. Μικρούτσικο μια τιμητική πλακέτα και ένα πρωτότυπο χαρακτικό έργο από το Αρχείο του ΚΚΕ, που έφτιαξε ο κομμουνιστής χαράκτης και ζωγράφος Γιώργος Φαρσακίδης την περίοδο 1949 - 1950 κι ενώ βρισκόταν εξόριστος στο κολαστήρι της Μακρονήσου.

Με ειλικρινή και βαθιά συγκίνηση, ο Θ. Μικρούτσικος ευχαρίστησε τον Δ. Κουτσούμπα και το κοινό από καρδιάς, δηλώνοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής του! Και αξιοποιώντας το στίχο του Ναζίμ Χικμέτ από το ποίημα «Η πιο όμορφη θάλασσα», που ήταν το πρώτο του ποίημα που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος το 1970, δήλωσε ακόμα μια φορά ότι ανάμεσα στους κομμουνιστές βρίσκεται μέσα στο δικό του κόσμο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org