Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Οι Οργανώσεις Φούρνων - Ικαρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι στην Κατοχή και στον Εμφύλιο, ως λαϊκή δημιουργία, που εξέφρασε την καταδίκη των φαινομένων της συγκεκριμένης περιόδου, του πολέμου, των φυλακών, των εκτελέσεων, της εξορίας και των βασανισμών των αγωνιστών κρατουμένων. Αύριο, Τετάρτη 14 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα στο Μάραθο και την Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα στο Γλαρέδο.

Την Παρασκευή 16 Μάρτη και το Σάββατο 17 Μάρτη, οι Οργανώσεις Ν. Ιωνίας Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ν. Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής για τους 22 αγωνιστές του Μπλόκου της Καλογρέζας (15 Μάρτη 1944). Την Παρασκευή 16 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Παναιτώλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή της εργατικής τάξης στη δράση του ΕΑΜ - Τα μπλόκα των Γερμανών». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Σάββατο 17 Μάρτη, στις 11 π.μ., από την πλατεία Αναπήρων Καλογρέζας, θα ξεκινήσει πορεία τιμής και μνήμης και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων του μπλόκου.

Εκδήλωση στο μνημείο των μαχητών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και στελεχών του ΚΚΕ στα Λιβερά Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 11.30 π.μ. Στην εκδήλωση, ο Γιώργος Κουδούνας, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, θα κάνει ομιλία με θέμα: «Η συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ το 1944 στα Λιβερά και η μάχη ενάντια στους Γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους». Για την εκδήλωση θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 10.30 π.μ., από την κεντρική πλατεία Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org