Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με απαράδεκτες κατηγορίες δικάζεται η ΚΝίτισσα που συνελήφθη στο Κιλκίς

Διώκεται, επειδή συζητούσε με μαθητές έξω από Λύκειο! Συγκέντρωση από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, την Παρασκευή, μέρα της δίκης

Από παλιότερη μαθητική κινητοποίηση στο Κιλκίς
Από παλιότερη μαθητική κινητοποίηση στο Κιλκίς
Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη η Μαρία Αλτιπαρμακίδου, μέλος του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, που συνελήφθη στις 7 Νοέμβρη, έξω από το 2ο Λύκειο (ΓΕΛ) της πόλης, μετά από καταγγελία του διευθυντή του Σχολείου, επειδή συζητούσε με μαθητές για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεις, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η Μαρία Αλτιπαρμακίδου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών και εργαζόμενη. Η εισαγγελική αρχή αποφάσισε τη δίωξή της με την κατηγορία της «διέγερσης σε απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης», με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών», σε συνδυασμό με το άρθρο 334 του ΠΚ για «διατάραξη οικιακής ειρήνης».

Είναι φανερή η πρόθεση της Δικαιοσύνης, με την κάλυψη προφανώς της κυβέρνησης, να βάλει επιπλέον εμπόδια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση και να την ποινικοποιήσει, ταυτίζοντάς την με «υποκίνηση» ακόμα και σε κακουργηματικές πράξεις! Ταυτόχρονα, με τη δίωξη αυτή, η Δικαιοσύνη υπηρετεί την προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, εξαιτίας της πολιτικής της, όπως αυτή εκφράζεται και στον τομέα της Παιδείας.

Πέραν όλων των άλλων, δεν περνάει απαρατήρητο ότι για τη συγκεκριμένη δίωξη αξιοποιείται το άρθρο 184 του ΠΚ του 1951, που αφορά την πολιτική καταστολή από το καθεστώς που ακολούθησε τον εμφύλιο πόλεμο και την ήττα του ΔΣΕ.

Υπερασπιστές της ποινικοποίησης

Η επιχείρηση αυτή φαίνεται πως μόνο τυχαία δεν είναι. Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής του Λυκείου, με την εμφάνιση της ΚΝίτισσας έξω από το Λύκειο, της επιτέθηκε ζητώντας τα στοιχεία της και προσπαθώντας να της πάρει τις ανακοινώσεις από τα χέρια. Σχεδόν αμέσως έφτασε στο σημείο αστυνομική δύναμη, η οποία τη συνέλαβε, την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Εισαγγελία Κιλκίς, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2 Δεκέμβρη.

Με ανακοίνωσή της αμέσως μετά το συμβάν, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «κυβέρνηση - εισαγγελείς και διάφοροι διευθυντές, ενοχλούνται όταν κάποιοι - κυρίως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ - καλούν τη νέα γενιά να μη σκύψει το κεφάλι στο μέλλον που της ετοιμάζουν και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της».

Αναφερόμενη στον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξε ο συγκεκριμένος διευθυντής, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σημείωνε ότι «προσπαθεί να μειώσει τις αντιδράσεις και να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς». Υπενθύμιζε επίσης ότι ο ίδιος διευθυντής, από τις προηγούμενες μέρες, προσπαθούσε να εμποδίσει τη συμμετοχή των μαθητών του 2ου ΓΕΛ στην κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη, βάζοντας όριο στο πόσοι μπορεί να διαδηλώσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι και η στάση του το Φλεβάρη του 2012, όταν έδωσε 68 αποβολές σε μαθητές του ίδιου σχολείου που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι η τοπική οργάνωση της ΝΔ και ο Σύλλογος καθηγητών του 2ου ΓΕΛ, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υπερασπιστούν τη στάση του διευθυντή και την απαράδεκτη δίωξη. Συγκεκριμένα, η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, με ανακοίνωσή της, σημείωνε ότι «επιδοκιμάζει τη στάση του διευθυντή» και ότι «προέβη, ως όφειλε, στην εφαρμογή του νόμου για την ασφάλεια των μαθητών». Ανάλογες ανακοινώσεις έβγαλαν η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

Οι καθηγητές του σχολείου εμφανίσθηκαν να δηλώνουν τη στήριξή τους στον διευθυντή, ισχυριζόμενοι ότι «οι ενέργειές του είναι σύννομες, επιβεβλημένες από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση ευθύνης την οποία κατέχει και απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».

Τέλος, η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε και μοίραζε συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στη Δικαιοσύνη και στους εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς που «γλίτωσαν τους μαθητές του Κιλκίς από τα νύχια των απεθνικοποιημένων αρπακτικών του κομμουνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ