Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκληματική οργάνωση με «μανδύα» πολιτικού κόμματος

Συνέντευξη Τύπου χτες, με αφορμή τις 100 συνεδριάσεις της δίκης της Χρυσής Αυγής

Η Πολιτική Αγωγή θα συνεχίσει τον αγώνα που κάνει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Ηδη έχει αποκαλύψει το «μανδύα» που έχει ρίξει επάνω της, ότι τάχα δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτό υπογράμμισε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Τάκης Σαπουντζάκης, μιλώντας σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή: 100 συνεδριάσεις, αποτίμηση και προοπτική».

Ο Τ. Σαπουντζάκης τόνισε πως έχει καταφανεί στη δίκη το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση με το «μανδύα» του πολιτικού κόμματος. Πρόσθεσε ότι αποδείχτηκε πως στόχος των ταγμάτων εφόδου ήταν να επιφέρουν θανατηφόρα πλήγματα. Αναφερόμενος στη στάση της ΕΛ.ΑΣ., υπογράμμισε ότι ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ υπήρχε μπροστά στο συμβάν οκταμελής ομάδα της «ΔΙΑΣ», ο Ρουπακιάς πιάστηκε από πλήρωμα περιπολικού που ήρθε από άλλο σημείο και όταν συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς «είμαι δικός σας», θεωρώντας ότι είχε το ακαταδίωκτο. Οσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπήρχαν κοντά δύο μοτοσυκλέτες της «ΔΙΑΣ», ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος ήταν σε απόσταση 30 μέτρων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα δράση του Συνδικάτου Μετάλλου, το οποίο από το 2008 βρίσκεται στο στόχαστρο των εργολάβων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ζήτησε να μεταφερθεί στο Εφετείο η δίκη με 10 - 12 δικάσιμες το μήνα, «αν θέλουν την ομαλή συνέχειά της». Ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, υπογράμμισε ότι έχει αναδειχθεί από τα στοιχεία της δίκης πως οι επιθέσεις έγιναν με βάση επιχειρησιακό σχέδιο, με τη συμφωνία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Χωρίς την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, δε θα είχαν γίνει. Μίλησε ακόμα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ