Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πάντα στην καρδιά μας ο Φιντέλ

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, στην ανακοίνωσή του από τις 26/11, σχετικά με την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Δεν συλλυπούμαστε τον κουβανικό λαό. Τον ζηλεύουμε και τον συγχαίρουμε γιατί μέσα από τους κόλπους του αναδείχτηκε ένας από τους μεγάλους επαναστάτες της νεότερης εποχής, συνεχιστής της παράδοσης των απελευθερωτών της Λατινικής Αμερικής και των θεμελιωτών της επιστημονικής θεωρίας και πράξης του σοσιαλισμού.

Ο Φιντέλ Κάστρο μπόρεσε να συνδυάσει το αντιιμπεριαλιστικό και ανθρωπιστικό μήνυμα του Χοσέ Μαρτί με τον μαρξισμό - λενινισμό και να οδηγήσει τον κουβανικό λαό στη νικηφόρα έκβαση μιας σχεδόν ενενηντάχρονης επαναστατικής πορείας.

Αναγνώρισε έγκαιρα μαζί με τους συντρόφους του και με τη λαϊκή υποστήριξη πως η εθνική κυριαρχία είναι άρρηκτα δεμένη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μέσα από την πάλη για το σοσιαλισμό.

Εδώ και 57 χρόνια η Κουβανική Επανάσταση είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. Τα επιτεύγματά της, οι ανιδιοτελείς πράξεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, όπου και όποτε αυτές χρειάστηκαν και, πάνω απ' όλα, η περήφανη αντίσταση στις αδιάλειπτες επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, κάτω από την καθοδήγηση του Φιντέλ Κάστρο, θα αποτελούν παντοτινό παράδειγμα.

Ο Φιντέλ θα μείνει πάντα στην καρδιά μας.

Ζήτω η Κουβανική Σοσιαλιστική Επανάσταση!».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης επίσης σε ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καλό ταξίδι, σύντροφε Φιντέλ. Οσοι μένουμε κρατάμε γερά μέχρι την τελική νίκη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κουβανική Επανάσταση και στον κουβανικό λαό, στον αγώνα που δίνει ενάντια στο αμερικανικό γενοκτόνο αποκλεισμό και σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης από ΗΠΑ, ΕΕ και άλλους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org