Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλυπητήρια μηνύματα από ΠΑΜΕ, ΕΕΔΔΑ, ΕΕΔΥΕ

Για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο

Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην κουβανική πρεσβεία
Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην κουβανική πρεσβεία
Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό, στους εργαζομένους και την CTC Κούβας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Σε μήνυμά του σημειώνει:

«Ο Φιντέλ, ο Τσε, ο Καμίλο ήταν παιδιά και ηγέτες του μεγάλου αγώνα των εργατών και του λαού της Κούβας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ο αγώνας του κουβανικού λαού, αρχικά ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα και μετά για δεκαετίες ενάντια στο εμπάργκο των ΗΠΑ, ενάντια στις υπονομευτικές ενέργειες των ΗΠΑ, της ΕΕ, αποτέλεσε μια ακόμα απόδειξη ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Απέδειξε ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη. Απέδειξε την τεράστια δύναμη της αλληλεγγύης των εργατών.

Τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας αποχαιρετούμε τον μεγάλο ηγέτη του λαού της Κούβας, της παγκόσμιας εργατικής τάξης με τα λόγια του, που αποτελούν πυξίδα και για τους αγώνες του σήμερα, "δεν τρέμω τη μανία του άθλιου τυράννου (...) Καταδικάστε με, δεν πειράζει, η Ιστορία θα με δικαιώσει".

Αντίο Φιντέλ...

Μέχρι τη νίκη, για πάντα!».

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην κουβανική πρεσβεία

Την πρεσβεία της Κούβας επισκέφθηκε, χτες, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, για να εκφράσει τα συλλυπητήρια για την απώλεια του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

«Είναι μεγάλη απώλεια και δεν είναι μόνο για τον κουβανικό λαό αλλά για την παγκόσμια εργατική τάξη», είπε απευθυνόμενος στον Κουβανό πρέσβη, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ, ο Γ. Πέρρος. «Ενα πράγμα υποσχόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει πράξη αυτό που πάλεψε».

Ενώ στο βιβλίο συλλυπητηρίων, εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ, έγραψε: «Ο σύντροφος Φιντέλ και οι σύντροφοί του απέδειξαν ότι δεν είναι ανίκητος ο ιμπεριαλισμός. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στα βήματά του. Για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Ανακοινώσεις για το θάνατο του Φιντέλ εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που σημειώνει: «Πενήντα οχτώ χρόνια τώρα, η σοσιαλιστική πορεία, τα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης σε όλους τους τομείς, οι αγώνες του κουβανικού λαού ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, ενάντια στην "Κοινή Θέση" και τη διπρόσωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η διεθνιστική αλληλεγγύη που απλόχερα δόθηκε σε όσους λαούς τη χρειάστηκαν, οι τεράστιες θυσίες του κουβανικού λαού στη διάρκεια της "ειδικής περιόδου" μετά τις ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση και την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, είναι στενά δεμένα με τον Φιντέλ Κάστρο και την καθοδήγηση της πάλης για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών».

Τη συμπαράστασή της στον κουβανικό λαό εκφράζει επίσης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Κώστα Σαραντίδη(2/7/2021)
Συλλυπητήρια για την απώλεια του Κουβανού στρατηγού Ε. Α. Ντελγκάδο(12/2/2020)
Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο(2/5/2017)
Γνήσιος διεθνιστής και πηγή έμπνευσης των λαών(30/11/2016)
Ο Φιντέλ αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα(29/11/2016)
Τιμούν τα 53 χρόνια της νίκης στον Κόλπο των Χοίρων(18/4/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org