Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Γνήσιος διεθνιστής και πηγή έμπνευσης των λαών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, εκφράζει τη λύπη και τον πόνο του για την απώλεια του αγαπημένου συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, εμβληματικής φιγούρας και ηγετικής φυσιογνωμίας του κουβανικού λαού. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Είναι δύσκολο να βρει κανείς τα λόγια για να περιγράψει τη ζωή και το χαρακτήρα ενός τέτοιου ηγέτη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στις επαναστατικές ιδέες, στην υλοποίηση των πιο ευγενών ιδεωδών της ανθρωπότητας, στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στο νησί της Κούβας.

Ο Φιντέλ, όπως τον αποκαλούσε ο λαός, υπηρέτησε ως αντάρτης αρχηγός, ως υπερασπιστής της κυριαρχίας της Κούβας και ως ψυχή της αξιοπρέπειας του κουβανικού λαού. Πρωταγωνίστησε ως ηγέτης της Επανάστασης και ως γνήσιος διεθνιστής λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για δεκάδες λαούς και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων.

Ο Φιντέλ βραβεύτηκε με δεκάδες βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και από το ΠΣΕ για τη συμβολή του, μια ολόκληρη ζωή, στην υπόθεση της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Ο Φιντέλ ήταν σεβαστός από φίλους και αντιπάλους ως ηγέτης με αρχές και αποφασιστικότητα. Υπήρξε σύμβολο για τους φτωχούς και καταπιεσμένους στη Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Οι μάζες ταυτίστηκαν μέσω του Φιντέλ με την Κουβανική Επανάσταση.

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν θα ξεχαστεί ποτέ, το παράδειγμά του θα ακολουθηθεί από τις επόμενες γενιές στην Κούβα και τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τα αισθήματα λύπης και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην ηγεσία της Επανάστασης, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και στο Κουβανικό Κίνημα για την Ειρήνη και την κυριαρχία των λαών (MOVPAZ).

Hasta la Victoria Siempre, Comandante!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ