Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ξεγελούν με ψίχουλα το λαό

Πείρα από προεκλογικές περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ σε εργοστάσια της Λάρισας

Τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς αναδείχνονται μέσα από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους στις περιοδείες και ομιλίες σε εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας, που πραγματοποιεί καθημερινά ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

  • Στο Οινοποιείο Τυρνάβου, κάτω από αφόρητες πιέσεις της διοίκησης που πρόσκειται στη ΝΔ, πολλοί εργαζόμενοι, με τον εκβιασμό της απόλυσης, υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με σημαντικές μειώσεις μισθών, ορισμένοι απολύθηκαν γιατί δεν υπέγραψαν, ενώ πιέζονται και όσοι δεν υπέγραψαν να υπογράψουν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στην εταιρεία διανομών «ΜΠΡΕΖΑΣ», ενώ η βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος «ΚΑΣΙΔΗΣ», μια επιχείρηση με σημαντικά κέρδη, εξανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις.
  • Στη βιομηχανία τροφίμων «ΜΠΡΕΤΤΑΣ», επίσης με σημαντικά κέρδη, η πλειοψηφία των εργαζόμενων αμείβεται με το μισθό των 586 ευρώ, εργάζεται Σάββατα, υπερωρίες, χωρίς προσαυξήσεις, κάτω από το φόβο της απόλυσης, ενώ η επιχείρηση αξιοποιεί και επιδοτούμενα προγράμματα που της εξασφαλίζουν σχεδόν τζάμπα εργατικό δυναμικό.
  • Στο κέντρο αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» του ομίλου «Euromedica», οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη του 2013, σε όλους έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις μισθών, αρκετοί από τους παλιότερους απολύονται και αντικαθίστανται από νεότερους με μικρότερους μισθούς, η εντατικοποίηση είναι έντονη σε όλα τα τμήματα.
  • Στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων, η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι οκταμηνίτες και διμηνίτες, μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ σοβαρά είναι και τα προβλήματα με τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Τώρα ισχυρό ΚΚΕ

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, είναι αποτελέσματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, των πολιτικών της ΕΕ και των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων που το υπηρετούν πιστά.

Αυτό το σύστημα που γεννά τα προβλήματα, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους εργαζόμενους όλο και πιο φτωχούς, ανέργους και εξαθλιωμένους, δεσμεύονται να συνεχίσουν να υπηρετούν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την ψήφο του λαού, προσπαθώντας να τον φοβίσουν ή να τον ξεγελάσουν με ψίχουλα. Αυτό λένε και τα άλλα μικρότερα κόμματα, πλην του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να την ξαναπατήσουν, να μη φοβηθούν, να μη δεχτούν τη λογική του μικρότερου κακού, που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Να τιμωρήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), αλλά να μην εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνειδητά εξαπατά το λαό, ότι θα λύσει τα προβλήματα, στηρίζοντας την εξουσία του μεγάλου κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Να δυναμώσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, που όχι μόνο προειδοποίησε και προειδοποιεί για το τι επιφυλάσσουν οι αστικές κυβερνήσεις για το λαό, αλλά, παρά τη μείωση της εκλογικής δύναμής του το 2012, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για να παρεμποδιστεί η βάρβαρη επίθεση. Το ίδιο θα κάνει και μετά τις 25 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ