Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ
Καμιά εμπιστοσύνη στους διάφορους σωτήρες, μόνο στη δύναμη της λαϊκής πάλης

Σε συγκέντρωση φοιτητών από τις σχολές Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση με τον Ηλία Σιώρα στην Ιατρική
Από τη χτεσινή συζήτηση με τον Ηλία Σιώρα στην Ιατρική
Με ενδιαφέρον άκουσαν φοιτητές των επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας τον υποψήφιο βουλευτή Α' Αθήνας του ΚΚΕ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλία Σιώρα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στην Ιατρική.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παγιωθούν στο λαό και στη νεολαία οι χαμηλές απαιτήσεις, να κυριαρχεί το σύνθημα ότι ακόμα και «με λίγα ψίχουλα θα είμαστε ευχαριστημένοι». «Είναι μια λογική», τόνισε, «που συστηματικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν και μάλιστα αντιπαρατίθενται για το ποιος δίνει καλύτερα τα ψίχουλα».

Επίσης, αναφέρθηκε στον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκη, που πλέον είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, λέγοντας: «Αυτή η επιλογή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα για ένταση του αυταρχισμού και την επιβράβευση της λογικής "νόμος και τάξη", ώστε κανένας να μη σηκώνει κεφάλι». Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: "Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κ.Τσουκαλάς που για χρόνια ήταν σύμβουλος του Σημίτη, η Ράνια Αντωνοπούλου, ερευνήτρια του ινστιτούτου LEVY και ο πρώην σύμβουλος του Π. Μπεγλίτη για την εθνική άμυνα Ν. Τόσκας, δείχνουν την κατεύθυνση που θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Χώρια βέβαια από τους όρκους υποταγής στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον καπιταλισμό».


Ανάμεσα σε άλλα, ο Ηλ. Σιώρας αναφέρθηκε στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Υγεία και στις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ, σημειώνοντας: «Η στρατηγική της ΕΕ, όπως εξειδικεύεται στην Υγεία, έχει στόχο μέχρι το 2020, τη σταδιακή απόσυρση του κράτους από τις υποχρεώσεις του στον τομέα της παροχής Υγείας. Μέχρι το 2020 θα μείνουν 80 νοσοκομεία το πολύ στην Ελλάδα, ενώ από τα 200 Κέντρα Υγείας τα μισά υπολειτουργούν ή κοντεύουν να κλείσουν». Οπως είπε, αυτή τη στρατηγική προσπαθούν να διαχειριστούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό λένε ότι θα αντιμετωπίσουν την «ακραία φτώχεια».

«Το μνημόνιο», συμπλήρωσε, «δίνει τη θέση του στο Σύμφωνο για το Ευρώ, που στόχο έχει να μειωθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος. Αυτή τη στρατηγική δεν την αμφισβητούν αυτοί που διεκδικούν την κυβέρνηση, στρατηγική που έχει αντανάκλαση στο επίπεδο ζωής».

Θα μας βρουν απέναντι όλοι όσοι βάζουν πλάτη στην εκμετάλλευση

Επίσης, ο υποψήφιος του ΚΚΕ έκανε λόγο για την περιβόητη επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι μπροστά στην πάλη του λαού, στην αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια για τη διεκδίκηση αυτών που καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να του δώσει. «Δε θα δώσει το Κόμμα ψήφο ανοχής σε καμιά κυβέρνηση, σημείωσε, γιατί αυτό θα ήταν ανοχή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ κ.λπ.». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει βάλει την υπογραφή του σε όλα τα λιθάρια του καπιταλισμού στην Ελλάδα. Το κόμμα αυτό και οι πολιτικοί του πρόγονοι (ΣΥΝ, ΚΚΕ - εσ.) πάντα έλεγαν ναι στην ΕΟΚ, στο Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ. Επομένως, έχουν βάλει πλάτη στην αστική τάξη και την εκμετάλλευση. Είναι αντίπαλοι του λαού και ως τέτοιοι θα μας βρουν απέναντι».

Τέλος, κάλεσε τους φοιτητές να αγωνιστούν, να μην έχουν εμπιστοσύνη σε διάφορους σωτήρες, παρά μόνο στη δύναμη της πάλης τους. Γι' αυτό πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ, ώστε και οι αγώνες του λαού και της νεολαίας να είναι πιο δυνατοί.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Ηλ. Σιώρας απάντησε σε ερωτήματα. Μεταξύ άλλων, απαντώντας στο ιδεολόγημα που του μεταφέρθηκε ότι το ΚΚΕ δεν είναι απάντηση για το σήμερα αλλά για πολύ αργότερα, για τη «Δευτέρα Παρουσία», όπως λένε διάφοροι από το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά: «Στη "δευτέρα παρουσία" μπορούν να γίνουν πράξη όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι το ΚΚΕ. Μόνο τότε μπορεί ο λαός να ζει καλά μέσα στην ΕΕ, με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο. Αντίθετα, μόνο η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική σήμερα για τους εργαζόμενους, γι' αυτό και μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ