Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΛΑΡΙΣΑ
Κάλεσμα στους σπουδαστές της μαθητείας να ενισχύσουν το ΚΚΕ

Κάλεσμα σε κάθε νέο που σπουδάζει στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στα ΙΕΚ, στο ΤΕΙ, στα ΕΠΑΛ, να ενισχύσει στις εκλογές το ΚΚΕ απηύθυναν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι των Τομέων Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οπως σημείωσαν, «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια για το θεσμό της μαθητευόμενης εργασίας, της μαθητείας, για όσα ζουν καθημερινά στο πετσί τους οι σπουδαστές που φοιτούν σ' ένα απαξιωμένο σχολείο και δουλεύουν για ένα μεροκάματο που ποικίλει από τα 9 ευρώ σε ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τα 17,30 στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, μέχρι τα 400 ευρώ ανά μήνα στα 5μηνα πρακτικής άσκησης του "voucher".

Την ίδια στιγμή, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, με τις ευλογίες της ΕΕ αποθεώνουν την τσάμπα εργασία. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ που επικαλούνται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες θέσεις εργασίας, είναι χρήματα από την τσέπη των γονιών των σπουδαστών, που πάνε από τον κρατικό προϋπολογισμό στα ταμεία της Κομισιόν και πάλι πίσω, με συγκεκριμένη κατεύθυνση, να πάνε στην τσέπη των εργοδοτών για να πληρώσουν το μεροκάματο πείνας των μαθητευόμενων εργατών».

Κι απευθυνόμενοι στους νέους, τόνισαν: «Σας καλούμε να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ σ' αυτή την κατάσταση! Μην τη δεχτείτε. Δικαιούστε μόνιμη και σταθερή εργασία. Δυναμώστε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που είναι δοκιμασμένο στον αγώνα. Τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τους γνωρίζετε. Τους βλέπετε κάθε μέρα δίπλα σας. Δυνατό ΚΚΕ παντού και στη Βουλή σημαίνει από καλύτερες θέσεις να δίνουμε τη μάχη για την ανασύνταξη, την οργάνωση του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

(...) Σας καλούμε να δώσετε το "παρών". Να μην απέχετε. Ξέρουμε ότι σιχαίνεστε το σύστημα, ότι το απαξιώνετε. Και κάνετε καλά! Από όπου κι αν πιάσεις αυτή την οικονομία και αυτό το κράτος, βγαίνει μπόχα. Ομως, μην τους κάνετε το χατίρι να μείνετε "στην απέξω". Αξιοποιήστε την ψήφο σας.

Το ΚΚΕ πάντα ήταν δίπλα σας, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα θα βρεις από κάτω τους κομμουνιστές να παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα. Δυνατό ΚΚΕ για να δώσουμε γροθιά στη μοιρολατρία, στις χαμηλές απαιτήσεις!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ