Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
«Είναι όλοι δοκιμασμένοι και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση»

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στους εκτελωνιστές και τους υπαλλήλους του 5ου Τελωνείου στο Ικόνιο

Από την περιοδεία στο Ε' Τελωνείο στο Ικόνιο
Από την περιοδεία στο Ε' Τελωνείο στο Ικόνιο
«Μας διαλύουν. Υπάρχουν συνάδελφοι που χρωστάνε ακόμα και 30.000 στο ΤΕΒΕ και κινδυνεύουν τα σπίτια τους». «Η COSCO έχει δικό της εκτελωνιστικό γραφείο. Τέτοια γραφεία ετοιμάζουν και οι άλλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι. Θα χάσουμε τα γραφεία μας και θα μας προσλάβουν αυτές για 500 ευρώ». «Τι θα γίνει με τους μισθούς, τις συντάξεις μας, τα εφάπαξ;». Ο προβληματισμός για την «επόμενη μέρα» προέρχεται από τους εκτελωνιστές που δραστηριοποιούνται στο 5ο Τελωνείο στο Ικόνιο και τους υπαλλήλους του Τελωνείου, με τους οποίους συνομίλησαν χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος, και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α., επίσης υποψήφιος του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας τους. Προβληματισμός που εκφράστηκε και με τη φράση από εργαζόμενο: «Να μη δοκιμάσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ;».

«Ηρθαμε να ζητήσουμε την ψήφο σας για δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει ο λαός. Ο κόσμος διώχνει τη μία κυβέρνηση και καλά κάνει να τη στείλει στον αγύριστο και έρχεται η επόμενη, όμως η βάρβαρη πολιτική παραμένει και τώρα φτάσαμε να εξαθλιώνεται και αυτός που εργάζεται (...) Δεν είμαστε αντιΝΔ ή αντιΣΥΡΙΖΑ. Ομως, λέμε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητούν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Επομένως είναι δεσμευμένοι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική», τόνισε η Ελπ. Παντελάκη. Υπογράμμισε ακόμα: «Αλλωστε, όλοι είναι δοκιμασμένοι και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27% στις εκλογές του 2012. Τι έκανε; Υπονόμευσε το κίνημα και δίνει τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο».

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για τα ψίχουλα στο λαό

«Εξάλλου - πρόσθεσε - εκεί που διαγκωνίζονται μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στα ψίχουλα. Τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Τη χρηματοδότηση της εξαθλίωσης από τη φτώχεια», ενώ και οι δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «αφήνουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων». «Το ΚΚΕ έχει δοκιμαστεί, έχει περάσει από φωτιά και σίδερο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού. Γι' αυτό την επόμενη μέρα να αναδειχτεί ισχυρό το ΚΚΕ, η δύναμη που μπορεί να οργανώσει την πάλη του λαού για να εμποδίσει τα χειρότερα, να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών, να ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή διακυβέρνηση, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός για να μπορέσει να ζήσει καλά».

Ο Γ. Ντουνιαδάκης ανέφερε: «Εδώ είμαστε όλοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι που μας έχουν πετσοκόψει τα πάντα. Είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ γιατί αυτό είναι με το μέρος μας. Οι άλλοι δεν είναι. Αυτό είναι το στήριγμα, το αποκούμπι μας και πρέπει σε αυτό να δώσουμε δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ