Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
Καμία ψήφος χαμένη από τους Ελληνες της Σκανδιναβίας

Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι μετανάστες της Σκανδιναβίας να μεταβούν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα για να ψηφίσουν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από τους Ελληνες εργαζόμενους που μένουν στο εξωτερικό, αναδείχτηκε στη διάρκεια της μαζικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή.

Οπως ανέφερε ο Πάνος Απέργης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Σκανδιναβίας του ΚΚΕ, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, είναι συγκινητική η μεγάλη ανταπόκριση από τους μετανάστες συνολικά στη Σκανδιναβία, που παρ' όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, μέρα με τη μέρα κλείνουν εισιτήρια για να κατέβουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Γεγονός που επιβεβαιώνει και το ανεβασμένο κριτήριο των μεταναστών, παλιών και νέων, αφού έχουν πείρα και από την Ελλάδα και από τη χώρα που ζουν τώρα και όπου προωθούνται παρόμοια μέτρα, χωρίς μνημόνια και χωρίς ευρώ. Δείχνει τους στενούς δεσμούς του ΚΚΕ με τους μετανάστες, αφού είναι και το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρες θέσεις για το θέμα της μετανάστευσης, που είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Οπως είπε, το ΚΚΕ αποτελεί το αποκούμπι των νέων μεταναστών και το φρούριο απέναντι στους δουλεμπόρους και τα ντόπια αφεντικά.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί στις προβλέψεις του και ότι ήταν η κύρια δύναμη οργάνωσης των αγώνων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια σε όλα τα μέτρα που έπαιρνε η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προωθεί η ΕΕ. Πρόσθεσε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27% στις τελευταίες εκλογές, αυτό δεν ωφέλησε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, αλλά αντίθετα προκάλεσε επανάπαυση για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Για τη λεγόμενη ενότητα της αριστεράς, που επικαλούνται μερικοί, υπογράμμισε πως έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερασπιστής της ΕΕ και της πολιτικής της, παρά τις διαφορές σε επίπεδο διαχείρισης. Είναι υπερασπιστής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, ενώ το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Κάλεσε όλους τους μετανάστες και ιδιαίτερα τους νέους να στηρίξουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που μπορούν να έχουν μιας που είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν αποτελεί σωτηρία για τους μετανάστες και αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις της Κομισιόν για προώθηση αυστηρών αντιμεταναστευτικών μέτρων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΟΒ, Γιάννης Κωνστάντης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους Ελληνες μετανάστες, επισήμανε τη σημασία αυτής της εκλογικής μάχης και την ανάγκη να είναι μαζική η συμμετοχή τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή βίντεο για την Ιστορία, τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ στο πλαίσιό της λειτουργούσε βιβλιοπωλείο με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής». Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας και με ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις θέσεις του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ