Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Μόνο το ΚΚΕ αντιστέκεται στην παράδοση της αμυντικής βιομηχανίας στα μονοπώλια

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, Λεωνίδα Στολτίδη και Κώστα Ηλιού στην ΕΛΒΟ

Στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Λεωνίδας Στολτίδης και Κώστας Ηλιού. Μίλησαν στους εργαζόμενους στη γραμμή παραγωγής και στα γραφεία, ενημέρωσαν για την ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, σχετικά με το μέλλον της ΕΛΒΟ που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και οδηγείται σε κλείσιμο και σε ξεπούλημα σπασμένη σε τέσσερα κομμάτια.

Ξεκαθάρισαν, για μια ακόμα φορά, πως η πολιτική της ΕΕ έχει στόχο τη συγκέντρωση της αμυντικής βιομηχανίας σε όλο και μεγαλύτερους και λιγότερους μονοπωλιακούς ομίλους. Και στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής «τρέχουν» οι εξελίξεις και στη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν ότι αυτή την πολιτική της ΕΕ υλοποιεί η σημερινή συγκυβέρνηση, στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και θα υλοποιήσει, αν βρεθεί στην κυβέρνηση, και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι δε θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις το έκανε σαφές ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι θα ελεγχθούν μόνο οι τρέχουσες ιδιωτικοποιήσεις και μόνο ως προς το αν είναι δίκαιο το τίμημα.

Σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι σε υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις έχουν την πείρα, έχουν πλέον και τις δηλώσεις των αρχηγών του διπολισμού για το ποιο είναι το μέλλον τους. Να τους γυρίσουν την πλάτη.

Διατήρηση, ενίσχυση και προστασία της δημόσιας περιουσίας, προστασία των εργαζομένων, μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο που δείχνει το ΚΚΕ και έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μοναδική πραγματική αντιπολίτευση που θα ενημερώνει, θα αντιδρά και θα οργανώνει την πάλη του λαού. Οπως είπαν, ισχυρό, πανίσχυρο ΚΚΕ είναι η μοναδική εγγύηση ότι ο λαός μας δεν θα επιτρέψει τα νέα μέτρα που έρχονται, θα διεκδικήσει την αναπλήρωση όσων έχασε όλα αυτά τα χρόνια, θα ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο που θα υπηρετεί το μέλλον και την ευημερία του λαού μας, με λαϊκή εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό και με κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όπου τα πάντα δεν θα θυσιάζονται ούτε για την ΕΕ ούτε για τους μονοπωλιακούς ομίλους τους οποίους εξυπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ