Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Δ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ ΤΟΥ ΟΛΠ
Συμφέρον των εργαζομένων του ΟΛΠ είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ

Πρέπει να υπάρχει το αντίπαλο δέος κι αυτό είναι ισχυρό κίνημα, που σημαίνει να ενωθεί ο λαός απέναντι στους εκμεταλλευτές του κι αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο το ΚΚΕ

«Εσείς έχετε εμπειρία. Ζείτε στο πετσί σας τις διαρθρωτικές αλλαγές, με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Ποιος με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και χαρακτηρίζει το λιμάνι κρατική περιουσία που πρέπει να ανήκει στο λαό;». Τα παραπάνω τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στη Β' Πειραιά, στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της στους χειριστές του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ αφορά την ενίσχυση των δικών τους συμφερόντων.

Επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ προωθείται με συγκεκριμένες οδηγίες της ΕΕ, στο όνομα της οποίας πίνουν νερό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα που είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν. Και αυτές οι οδηγίες θα είναι εδώ την «επόμενη μέρα», όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. «Θα είναι εδώ τα μονοπώλια και θα απαιτούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους», που περνάει μέσα από τη συνεχή μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, από τη συντριβή των λαϊκών δικαιωμάτων. «Θα είναι εδώ οι εκμεταλλευτές μας».

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, που φοβερίζει το λαό και εγγυάται τη «σταθερότητα», εννοεί τη «σταθερότητα της καταλήστευσης του λαού», της ανατροπής των δικαιωμάτων του. Από την άλλη, ρώτησε, ο ΣΥΡΙΖΑ «δεσμεύεται ότι θα ανακτήσει τις απώλειες στο μισθό σας που μειώθηκε κατά 35%»; «Για ένα μόνο δεσμεύεται: Είναι αδιαπραγμάτευτη η πορεία της χώρας στην ΕΕ», δηλαδή, συνέχεια αυτής της πολιτικής.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει το αντίπαλο δέος κι αυτό είναι «ισχυρό κίνημα, που σημαίνει να ενωθεί ο λαός απέναντι στους εκμεταλλευτές του κι αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο το ΚΚΕ. Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ να οργανώσει το λαό. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη του λαού. Ακόμα κι αν διαφωνείτε μαζί του, αναγνωρίζετε πως μόνο το ΚΚΕ υπερασπίζεται και αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Σε σχολιασμό εργαζόμενου ότι «εσείς δε θέλετε να γίνετε κυβέρνηση», η Δ. Μανωλάκου απάντησε: «Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας, διακυβέρνησης, για την οποία βέβαια πρέπει να το αποφασίσει ο λαός. Μιλάει για κυβέρνηση που να εξασφαλίζει μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με αποδοχές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Εργοστάσια που θα δουλεύουν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Δημόσια δωρεάν Παιδεία, όπου ο γονιός δε θα θυσιάζεται για να μορφώσει τα παιδιά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ