Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Αρκετά μάτωσαν οι ναυτεργάτες για τους εφοπλιστές, τώρα δυνατό ΚΚΕ

Κάλεσμα από τους 4 ναυτεργάτες υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος

Οι κομμουνιστές βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή του ναυτεργατικού κινήματος (φώτο από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιστράτευση των ναυτεργατών)
Οι κομμουνιστές βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή του ναυτεργατικού κινήματος (φώτο από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιστράτευση των ναυτεργατών)
«Ο κάθε ναυτεργάτης που ζει τόσα χρόνια την ολομέτωπη επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντά του και της ΕΕ, ο κάθε ναυτεργάτης που βλέπει για κάθε πρόβλημα δίπλα του τους κομμουνιστές, καλείται να αξιοποιήσει τις εκλογές στις 25 Γενάρη και να συμβάλει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Αυτή η επιλογή αντιστοιχεί στα ναυτεργατικά συμφέροντα και δυναμώνει τον αγώνα των εργατών της θάλασσας».

Αυτό επισημαίνουν οι 4 ναυτεργάτες υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Σάββας Τσιμπόγλου, Γιώργος Τούσσας και Θανάσης Ευαγγελάκης, σε κάλεσμά τους. Συγκεκριμένα τονίζουν:

«Ο κάθε ένας γνωρίζει ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οργιάζουν τα ψεύτικα διλήμματα, οι υποσχέσεις, η καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών για να αρπάξουν τα κόμματα του κεφαλαίου τη λαϊκή ψήφο, την ψήφο των ναυτεργατών.

Μ' αυτή την ψήφο, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις συνεργασίας, εφαρμόζουν πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, τα εφοπλιστικά συμφέροντα και επιβάλλουν αντεργατικά, αντιναυτεργατικά μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Πολλοί εργαζόμενοι, πολλοί ναυτεργάτες, μετά τις εκλογές, μετανιώνουν για την επιλογή τους, η ίδια τους η πείρα αποδεικνύει ότι με την ψήφο τους έδωσαν δύναμη στους αντιπάλους τους και το πλήρωσαν ακριβά.

Αυτό είναι ένα μεγάλο δίδαγμα.

Κι αυτό το δίδαγμα πρέπει να εκφραστεί στην επιλογή των ναυτεργατών στις ερχόμενες εκλογές, υπολογίζοντας καλά ότι η μοναδική δύναμη που δίνει τη μάχη μαζί τους είναι το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις του για την οργάνωση της πάλης.

Το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται στην εφοπλιστική επιθετικότητα, αντιστέκεται σε κάθε αντιναυτεργατικό μέτρο, συγκρούεται με τις επικίνδυνες αποφάσεις και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι κομμένες και ραμμένες στην προώθηση των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ προβάλλει και διεκδικεί τα ναυτεργατικά αιτήματα, πρωτοστατεί στους αγώνες και η πολιτική του πρόταση αναδεικνύει την αναγκαιότητα της εργατικής, λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης που είναι το καθοριστικό εργαλείο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτή η πείρα είναι πολύ χρήσιμη μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, γιατί η αποφασιστική στάση του ΚΚΕ στο πλευρό των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, αποτελεί κριτήριο μαζικής στήριξης, ακόμα και γι' αυτούς που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του, για το δικαίωμα στη δουλειά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, που κινδυνεύει από την ανάπτυξη και την πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος.

Αυτή η πείρα είναι πολύτιμη, γιατί δείχνει το δρόμο και ξεκαθαρίζει πως κάθε ψήφος στα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο, που κάνουν παιχνίδια με τους εφοπλιστές και εφαρμόζουν την πολιτική που χαράζεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γυρίζει κατά των ναυτεργατών και των δικαιωμάτων τους.

Αυτό αφορά την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που "έκαψαν τη γούνα" των ναυτεργατών και οι θέσεις τους είναι ταυτισμένες με νέα σκληρά αντιναυτεργατικά μέτρα.

Αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις επιμέρους διαφορές, βαδίζει στον ίδιο δρόμο, δίνει διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, κινείται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, καθησυχάζει τους εφοπλιστές ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν τα προνόμιά τους.

Αφορά κόμματα όπως το Ποτάμι, τους Ανεξάρτητους Ελληνες και το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που ορκίζονται στην υπεράσπιση των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Κάθε ναυτεργάτης έχει υποχρέωση να σκεφτεί καλά. Η ΝΔ καλλιεργεί το φόβο για να συντηρήσει την ίδια κατάσταση που οδήγησε στη δραματική αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, στην υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, στη χειροτέρευση των εργασιακών όρων, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην αβάσταχτη αύξηση της φορολογίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καρπωθεί την αγανάκτηση των ναυτεργατών από την εφαρμοζόμενη πολιτική, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι αρκεί να φύγουν αυτοί που κυβερνούν τώρα και να αναδειχτεί αυτός σε κυβέρνηση, για να διαχειριστεί την κατάσταση, χωρίς να αλλάξει η ουσία της αντιναυτεργατικής πολιτικής. Χωρίς σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αυτές π.χ. για την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας, την Κοινή Ναυτιλιακή Πολιτική που προβλέπει μεγαλύτερη κερδοφορία - ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστικών εταιρειών, μειώσεις των συνθέσεων, αλλά και τις γενικότερες αποφάσεις της ΕΕ που απαιτούν την κατάργηση θεμελιακών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Πίσω από τις άσφαιρες αντιπαραθέσεις, πίσω από τις κοκορομαχίες, κρύβεται η στρατηγική σύγκλιση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην αντεργατική στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη, οι ναυτεργάτες έχουν γνώση - δύναμη και μπορούν να αφοπλίσουν τα ψεύτικα διλήμματα, την κινδυνολογία της ΝΔ και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπεράσουν την παγίδα του "μικρότερου κακού" που κάθε φορά αποδεικνύεται μεγαλύτερο και να επιλέξουν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα.

Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ. Φτάνει πια.

Αρκετά μάτωσαν οι εργαζόμενοι, αρκετά μάτωσαν οι ναυτεργάτες για την πλουτοκρατία, για τους εφοπλιστές.

Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό των κομμάτων του διπολισμού.

Τώρα μαζί με το ΚΚΕ που συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα και τους κάθε λογής ψευτοσωτήρες, που είναι δύναμη εμπιστοσύνης και ελπίδας.

Τώρα, μαζί με το ΚΚΕ που παλεύει για την ανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και το κτίσιμο γερής Λαϊκής Συμμαχίας, που αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών των ναυτεργατών, των εργαζομένων από την κρίση, που ανοίγει το δρόμο για την προοπτική ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν κουμάντο στον τόπο μας, χωρίς εκμεταλλευτές, χωρίς αφεντικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ