Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΞΥΝΕΤΑΙ

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΦΑΝΗ: «Τελευταία έχει γίνει σχεδόν... μόδα (!), όλοι όσοι διαχειρίστηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το "μνημόνιο" και τις πολιτικές του, ή και πρωταγωνίστησαν στην εφαρμογή του, να "διαγκωνίζονται" μεταξύ τους ποιος θα μας πρωτοπεί ότι... απέτυχε! Η "διετία του μνημονίου" (...) μένει σταδιακά "ορφανή"... » (απο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΚΟΣΤΟΣ: «Ξεχάστε ό,τι είχατε ακούσει τις τελευταίες ημέρες: έρχονται νέα μέτρα - η τρόικα περιμένει από την κυβέρνηση να της υποβάλει προτάσεις για να καλυφθεί νέα μαύρη τρύπα ύψους 2 δισ. ευρώ» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΘΥΤΗ: «Δεν μπορούμε να ανακόψουμε τη λαίλαπα των απολύσεων και των μειώσεων (...) μόνο την αλληλεγγύη να μπορούσαμε ουσιαστικά και πραγματικά να υπηρετήσουμε αυτά τα χριστούγεννα θα μετατοπιζόμασταν ένα έστω βήμα από τον βούρκο που εσχάτως έχουμε κολλήσει» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΗ: «Πολλοί παλαιοκομμουνιστές βγάζουν σπυριά όταν ακούν για εναλλακτικά πολιτικά κινήματα για εκδηλώσεις αλληλεγγύης, για μικρές πράξεις αλληλοβοήθειας (...) οι πολίτες μπορούν να πετύχουν πολλά σπουδαία μόνοι τους και ας μην έχουν κομμουνιστική κατάρτιση» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΝΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ: «Η Ευρωζώνη και μαζί της οι παγκόσμιες ισορροπίες βρίσκονται σε οριακό σημείο (...) ένα ντόμινο πιέσεων με αμερικανική υποκίνηση που θα στοχοποιούσε και την ίδια τη Γερμανία θα μπορούσε να αποδειχθεί εξίσου επικίνδυνο (...) ο έλεγχος μπορεί να χαθεί και τα όποια ατυχήματα να μην είναι διαχειρίσιμα» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: «Διάρκεια: 8 χρόνια, 8 μήνες και 26 ημέρες. Νεκροί: 4.500 νεκροί για τους Αμερικανούς και πάνω από 100.000 για τους Ιρακινούς. Τραυματίες: 32.000 Αμερικανοί και άγνωστος αριθμός Ιρακινών. Εκτοπισμένοι: Πάνω από 1.000.000 Ιρακινοί. Αμερικανοί που υπηρέτησαν στον πόλεμο του Ιράκ: Πάνω από 1.500.000 άνδρες και γυναίκες» (για τον πόλεμο στο Ιράκ ο λόγος στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org