Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Περί «τέχνης» εν μέσω κρίσης...

Ο κύριος Παπαδήμος μιλώντας σε εκπροσώπους των πολυεθνικών ομίλων στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ήταν κάτι παραπάνω από... γλαφυρός:

  • «Βασική μας επιδίωξη - τους εξήγησε - είναι οι ιδιωτικοποιήσεις να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό».
  • «Η κυβέρνηση - πρόσθεσε - καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας».

*

Συμπέρασμα:

Στο σφυρί η δημόσια περιουσία.

Τσεκούρι - κι άλλο τσεκούρι - στους μισθούς των εργαζομένων.

Λάστιχο οι εργασιακές σχέσεις.

*

Αλλά δεν ήταν μόνο ότι μόλις μέσα σε δύο προτάσεις ο πρωθυπουργός έσπευσε - με... τεχνοκρατική σαφήνεια - να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών.

Φρόντισε κάτι ακόμα: Να τους μιλήσει για την κρίση σε εκείνη τη γλώσσα που ένα ακροατήριο όπως αυτό του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου πολύ την εκτιμά:

*

«Εσείς - είπε ο πρωθυπουργός - που εκπροσωπείτε το υγιές παραγωγικό και επιχειρηματικό δυναμικό αυτής της χώρας, ξέρετε τις δυσκολίες. Ομως, σας καλώ, εκτός από τις δεδομένες δυσκολίες, να διακρίνετε και τις σημαντικές ευκαιρίες.

Στα μέσα της κρίσης - συνέχισε (και εδώ βρίσκεται το καλύτερο) - υπάρχουν πάντα αξιόλογες ευκαιρίες για επενδυτικές αποφάσεις, που εφόσον αναληφθούν, μπορούν να καρποφορήσουν κατά τα επόμενα χρόνια»...

*

Είδατε, λοιπόν, πόσο ωραία περιγράφουν μεταξύ τους οι επαΐοντες του κεφαλαίου ότι η κρίση εφόσον φορτωθεί στις πλάτες του λαού, εφόσον αξιοποιηθεί για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και εφόσον οδηγήσει στην καταβύθιση της αξίας της εργατικής δύναμης μέσα από τους μισθούς Κίνας και τις εργασιακές σχέσεις «Νταχάου»,

τότε

αυτή ακριβώς η κρίση είναι «ευκαιρία», είναι το εφαλτήριο μιας νέας «καρποφορίας» για την πλουτοκρατία!

*

Βέβαια - το παραδέχτηκε άλλωστε ο κ. Παπαδήμος - τα παραπάνω καλύτερα κι απ' αυτόν τα γνωρίζουν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες:

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να σας υποδείξω την τέχνη του επενδύειν και του επιχειρείν», ήταν τα λόγια του...

*

Σωστή η διευκρίνιση του πρωθυπουργού. Προφανώς και δεν είναι δική του δουλειά να υποδεικνύει στους κεφαλαιοκράτες την «τέχνη» τους...

Για άλλη δουλειά «βρίσκεται εδώ» και γι' αυτήν τον επέλεξαν οι συγκυβερνώντες να ηγηθεί του μαύρου μετώπου:

Για να διευκολύνει τους καπιταλιστές στην «τέχνη» τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ