Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Την Τρίτη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι ανέργους και εργάτες!

Το κάλεσμα και η κουβέντα να «φτάσει» σε κάθε λαϊκή γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς

Με στόχο να δυναμώσει ολόπλευρα η πάλη για άμεση στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, αλλά και οι άνεργοι να οικοδομήσουν δεσμούς με το ταξικό εργατικό κίνημα, να ενταχθούν αποφασιστικά στην πάλη ενάντια στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας συνεχίζονται οι εξορμήσεις, συσκέψεις και περιοδείες για τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ την επόμενη Τρίτη, 20 Δεκέμβρη, για την προστασία των ανέργων. Βασικός άξονας των προετοιμασιών είναι ότι η ανεργία αφορά κάθε λαϊκό σπίτι, αφού η πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» - πολύ περισσότερο ενώ βρισκόμαστε εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης - μας κάνει εν δυνάμει όλους ανέργους. Γι' αυτό άλλωστε και στα συλλαλητήρια καλούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ. Η δράση για την προστασία και την οργάνωση των ανέργων αποτελεί βασικό καθήκον κάθε Ομοσπονδίας, Εργατικού Κέντρου, πρωτοβάθμιου συνδικάτου, Επιτροπής Αγώνα κ.τ.λ., βαθαίνοντας ταυτόχρονα την κουβέντα για την πολιτική που θα εξαλείψει οριστικά την ανεργία, με ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο.

Για την Αθήνα το συλλαλητήριο έχει οριστεί στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. και για τη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πολύμορφες παρεμβάσεις
  • Σήμερα, Σάββατο: Η Γραμματεία Αλεξανδρούπολης του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΑΘΗΝΑ», με πρωτοβουλία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
  • Αύριο, Κυριακή 18 Δεκέμβρη: Συσκέψεις οργανώνουν η Επιτροπή Ανέργων Εμποροϋπαλλήλων, στην Αθήνα στις 11 π.μ., στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β). Η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας στις 7 μ.μ., στα γραφεία Συνταξιούχων και Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Αριστείδου 92). Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 11 το πρωί, οργανώνει στην ισόγεια αίθουσά του εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων - μερικώς απασχολούμενων, ηλικίας μέχρι 15 χρόνων. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη, αλλά για να μπορέσει η διοίκηση του ΕΚΝΛ να προμηθευτεί τα δωράκια για τα παιδιά, όσοι άνεργοι θέλουν να συμμετέχουν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 2410.250.708 και 2410.532.459 και να ενημερώνουν για τον αριθμό των παιδιών που θα έρθουν.
  • Τη Δευτέρα, 19 Δεκέμβρη: Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της οδού Δωδεκανήσου στο κέντρο της πόλης, προγραμματίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα στις 10 το πρωί. Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο προχωρά σε μέρα κλαδικής δραστηριότητας, με κορύφωση τη σύσταση επιτροπών ανέργων στα ταξικά σωματεία, ενώ αύριο έχει αποφασιστεί Μέρα Παλλεσβιακής εξόρμησης. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 π. μ. έξω από τον ΟΑΕΔ Καλλιθέας (Δημοσθένους και Φιλαρέτου).
Οι ναυτεργάτες

Ξεχωριστή είναι η κινητοποίηση που προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις των ναυτεργατών. Την Τρίτη, 20 Δεκέμβρη, στις 11.30 το πρωί οι άνεργοι ναυτεργάτες με φασολάδα, κρεμμύδι και κρασί, θα στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους έξω από τον Οίκο Ναύτη στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί, θα γίνει σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, την οποία διοργανώνουν από κοινού η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ