Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επίθεση μαζική του λαού μέχρι την τελική νίκη

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη χτεσινή περιοδεία στα Γιάννενα

Κατά την περιοδεία της, χτες, στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος», στα Γιάννενα, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • Για τα νέα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση

Τα τρία κόμματα που είναι στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένα να πατήσουν πάνω σε πτώματα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη να κάνουν την εργατική δύναμη εντελώς φθηνή απέναντι στους επιχειρηματίες, γιατί αυτό που βάζουν οι επιχειρηματίες είναι ότι για να κάνουν επενδύσεις πρέπει να χάσουν ακόμα περισσότερα οι εργαζόμενοι. Επομένως, ο αγώνας πρέπει να γίνει τώρα πιο καθαρός και να έχει προοπτική. Η άμυνα δεν προσφέρει τίποτα, η απογοήτευση τίποτα. Επίθεση μαζική του λαού μέχρι την τελική νίκη.

  • Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ ότι αν η αριστερά ενωνόταν, θα έβγαινε πρώτο κόμμα και ως εκ τούτου έχουν ιστορικές ευθύνες όσοι το αρνούνται

Καλά, ο καθένας μπορεί να παίρνει την επιθυμία του για πραγματικότητα, το κυριότερο, όμως, είναι το εξής: Είναι ένα είδος «ναρκωτικού»; Δεν ξέρω τι να πω. Ο χώρος αυτός αντί να βοηθάει στη λαϊκή οργάνωση και αφύπνιση, στη συνειδητοποίηση του λαού, ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης, διαδίδει το ψέμα - ναρκωτικό, ότι μέσα από μια κάλπη μπορεί να βγει μια αριστερή κυβέρνηση. Ενδεχομένως μπορεί να βγει η αριστερή κυβέρνηση - λέω ενδεχομένως - αλλά αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνυπάρχοντας και αφήνοντας στη θέση τους τα μονοπώλια, δε θα κάνει τίποτε άλλο παρά να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και, κυρίως, να υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα, μέχρι να ξαναεπιστρέψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με καινούριο λοφίο. Πρόκειται για δηλώσεις - παγίδα στο λαό, που μας φέρνουν ακόμα πιο πίσω από το 1981, που το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ότι με τη νίκη του έχει ραντεβού με την ιστορία και το σοσιαλισμό.

  • Για τις ντόπιες βιομηχανίες

Η «Πίνδος» εδώ, η «Δωδώνη», είναι η μεγάλη απόδειξη ότι η πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα εξουσίας χρόνια, είναι πολιτική που χτυπάει τους εργαζόμενους, την εγχώρια παραγωγή και, ταυτόχρονα, είναι τα μεγάλα θύματα της προσαρμογής της Ελλάδας στην ΕΕ. Οσοι είχαν αυταπάτες ότι η ΕΕ θα μας βοηθήσει, τώρα μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά γιατί αυτές οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, να συρρικνωθούν, προς όφελος βεβαίως και των εγχώριων και των ξένων μονοπωλίων. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση εδώ, ιδιαίτερα με τη φύση των προβλημάτων του χώρου, παρά η συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org