Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα εργαλεία διείσδυσης σε γειτονικές χώρες

Τη σχετική έκθεση καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο το ΚΚΕ

Καταψήφισε το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο την έκθεση σχετικά με την Αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας, με την οποία, το ευρωενωσιακό κεφάλαιο προσπαθεί να αξιοποιήσει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα, μετά τις εξελίξεις στη Β. Αφρική, για να σταθεροποιήσει και να ενισχύσει την ιμπεριαλιστική πολιτική και τις θέσεις του στην ευρύτερη γειτονιά των κρατών μελών της ΕΕ, τόσο στη ΝΑ Μεσόγειο και Β. Αφρική, όσο και ανατολικά.

Η έκθεση προβλέπει τη χρηματοδότηση από την ΕΕ πολιτικών κομμάτων, ΜΚΟ, «ακτιβιστών», «μη καταγεγραμμένων κομμάτων και και οργανώσεων», στις γειτονικές της χώρες, ώστε να τις αξιοποιεί ως το μακρύ χέρι για παρεμβάσεις σε όλες τις τρίτες χώρες της περιοχής. Με πρόσχημα την προώθηση της ιμπεριαλιστικής «δημοκρατίας», η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων, την κατάκτηση νέων θέσεων και αγορών. Η στρατηγική της ΕΕ για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων έχει αιχμή του δόρατος τις Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στις χώρες αυτές, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Μάλιστα, για τη χρηματοδότηση της ιμπεριαλιστικής δράσης της, η ΕΕ δημιουργεί τους μηχανισμούς «Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία» και το «Εργαλείο για την Κοινωνία των Πολιτών». Καταψηφίζοντας την έκθεση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ΕΕ και η ιμπεριαλιστική πολιτική της είναι κίνδυνος και εχθρός για τους λαούς. Η δική τους πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των λαών και ανάπτυξη προς όφελος όλων των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση σχέσεων για την εξασφάλιση θέσεων και «πρωτείων» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων(2017-07-22 00:00:00.0)
Ενισχύεται παραπέρα η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ(2014-08-23 00:00:00.0)
Ενταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε βάρος των λαών(2014-04-06 00:00:00.0)
Διείσδυση μονοπωλίων, επεμβάσεις και υποκρισία για τους μετανάστες(2014-04-04 00:00:00.0)
Χρηματοδοτικό εργαλείο εκβιασμού και επεμβάσεων(2006-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ