Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Πέτυχε επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργο οικοδόμο

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε άνεργο οικογενειάρχη με τρία παιδιά και με τη γυναίκα του να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, πέτυχε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, σε κινητοποίηση που πραγματοποίησε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έγινε γνωστή, χτες, στην παρέμβαση που έγινε στη ΔΕΗ ενάντια στη χαρατσοεπιδρομή που εξαπολύεται ενάντια στη λαϊκή οικογένεια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από την Ελληνική Χαλυβουργία, με επικεφαλής τον Γιώργο Σιφωνιό, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, όπου έκαναν ιδιαίτερη παρέμβαση, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν απεργό. Ο άνεργος οικοδόμος, που ήρθε σε επαφή με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, έχει να εργαστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια ενώ η οικογένεια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μοναδικό εισόδημα από την εργασία του ενός από τα τρία παιδιά. Η οικογένεια δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα, παρά το διακανονισμό που είχε κάνει με τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα προχτές να διακοπεί το ρεύμα.

Ωστόσο, μετά την παρέμβαση των μελών της Λαϊκής Επιτροπής και μελών της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ Ελευσίνας, προς τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, πέτυχαν νέο διακανονισμό, αλλά και την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του άνεργου οικοδόμου.

Συνδικάτα και Λαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισαν στη διεύθυνση της υπηρεσίας πως δε θα επιτρέψουν να μείνει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι, ενώ έκαναν συνάντηση και με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ Ελευσίνας, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι και οι ίδιοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μη γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κανένα σπίτι.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας καταγγέλλει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, όπου μετά την παρέμβασή της απομακρύνθηκαν.

Κινητοποίηση και στην Πάτρα

Σε τρίωρη κινητοποίηση μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, στην Ακτή Δυμαίων, προχώρησαν χτες από τις 9 το πρωί, οι Επιτροπές Αγώνα Κάστρου και Εβραιομνημάτων - Παντοκράτορα καθώς και η Λαϊκή Επιτροπή της Αγ. Αλεξιώτισσας, ώστε η ΔΕΗ ΑΕ να μην τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, ενημέρωναν με ανακοινώσεις και συνθήματα για τους πρακτικούς τρόπους άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και την ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα για να μπλοκάρουν ενδεχόμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ